Ξεπλένετε τα σκουμπριά. Τα στεγνώνετε και τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τις πιπεριές, το δεντρολίβανο και τέλος το μισό μαϊντανό. Τα ανακατεύετε και τα αλατοπιπερώνετε.
Γεμίζετε τις κοιλιές των ψαριών, τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί, βάζετε γύρω γύρω τις πατάτες και περιχύνετε με λίγο ακόμα λάδι. Σκεπάζετε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε τα γεμιστά σκουμπριά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 20'-25’. Αφαιρείτε με προσοχή το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: Ζεσταίνετε το ζουμί από τα ψάρια σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το κρασί. Σιγοβράζετε τη σάλτσα και μόλις δέσει ελαφρά, περιχύνετε τα ψάρια και τις πατάτες.
Σκορπίζετε ανάμεσα και τις πράσινες ελιές. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε τις πατάτες μέσα στη σάλτσα και σερβίρετε.