-
Καθαρίζετε από λέπια, βράγχια και εντόσθια τα μπαρμπούνια -ή ακόμη καλύτερα ζητάτε απ' τον ψαροπώλη να το κάνει για σας- και τα πλένετε καλά. Τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί (να μην πιτσιλίζουν κατά το τηγάνισμα).
-
Τα αλατίζετε και τα αλευρώνετε ελαφρά, τινάζοντας να φύγει το περιττό αλεύρι. Τηγανίζετε τα μπαρμπούνια σε μπόλικο καυτό λάδι. Τα βγάζετε και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τα σερβίρετε. Αν θέλετε, προσθέτετε λεμόνι.
-
Τηγανίζετε τα μπαρμπούνια σε μπόλικο καυτό λάδι, πρώτα απ' τη μία και έπειτα απ' την άλλη πλευρά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τα σερβίρετε. Αν θέλετε, προσθέτετε λεμόνι.