Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά και 2½ φλιτζάνια ζάχαρη για 15’. Προσθέτετε τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2’-3’ ακόμη. Σε μικρό μπολ ανακατεύετε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °C.
Βράζετε το γάλα σε κατσαρόλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το σιμιγδάλι μέσα στο καυτό γάλα, ανακατεύοντας ζωηρά για να μη σβολιάσει. Βράζετε το μείγμα σε πολύ σιγανή φωτιά. Προσθέτετε το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας και βράζετε μέχρις ότου να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε 4 κουταλιές βούτυρο, ανακατεύοντας συνέχεια.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και βουτυρώνετε δύο ταψιά. Στρώνετε τα 4-5 φύλλα στο κάθε ταψί. Βουτυρώνετε κάθε φύλλο, πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη και αφήνετε τις άκρες τους να προεξέχουν. Απλώνετε σε κάθε ταψί τη μισή κρέμα με το σιμιγδάλι και ισιώνετε την επιφάνεια.
Γυρίζετε τα φύλλα που προεξέχουν μέσα στις πίτες και από πάνω καλύπτετε κάθε πίτα με 2-3 φύλλα, βουτυρώνοντας και πασπαλίζοντας ανάμεσα με κανέλα και ζάχαρη. Ψήνετε τις δυο πίτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C για 50’. Πασπαλίζετε με άχνη και καρύδια και σερβίρετε.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
70'
8
Υλικά
Φύλλα κρούστας για γλυκά: 14-15 φύλλα (1 συσκευασία 450 γρ.)