Δροσερή ιδέα - Γκασπάτσο ενισχυμένο με θαλασσινά

©ICookGreek

Εκτέλεση

1. Βυθίζετε τις ντομάτες 30’’ σε νερό που κοχλάζει και τις ξεφλουδίζετε. Λιώνετε σε γουδί το σκόρδο με το αλάτι μέχρις ότου γίνει πολτός. Κρατάτε μία από τις ντομάτες και τις υπόλοιπες τις στύβετε και τις σουρώνετε.

2. Προσθέτετε στο ντοματοχυμό το σκόρδο με το αλάτι και κατόπιν το λάδι λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Συνεχίζετε ρίχνοντας το νερό και ανακατεύοντας πάντα.

3. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβετε και τα βουτάτε στο ξίδι. Αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε την πιπεριά, το αγγούρι και την υπόλοιπη ντομάτα σε μικρούς κύβους. Προσθέτετε τα λαχανικά στη σούπα, ανακατεύετε και την αφήνετε στο ψυγείο 1 ώρα για να κρυώσει.

4. Στο μεταξύ κόβετε το ψωμί σε τρίγωνα και τα φρυγανίζετε ελαφρά σε χαμηλό γκριλ. Σερβίρετε τη σούπα σε 6 μπολ κι από πάνω μοιράζετε τα βρασμένα θαλασσινά, στα οποία έχετε προσθέσει λίγο ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού. Συνοδεύετε με το φρυγανισμένο ψωμί. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
30'
4

Υλικά

  • 400 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά βρασμένα (καλαμαράκια, χταπόδια και γαρίδες)
  • 700 γρ. ντομάτες ώριμες
  • 5 σκελίδες σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 600 - 900 ml νερό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 1 πράσινη γλυκιά πιπεριά
  • ½ αγγούρι
  • 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
  • χυμός 1/2 λεμονιού