Συνταγές |ICookGreek.Com

Ορεκτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο - Σαλάτα με σπανάκι, σύκα και καρύδια

© Pexels

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά το σπανάκι και το στραγγίζετε. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το σπανάκι με τα σύκα και τα καρύδια. Προσθέτετε τα κομμάτια τυριού και ανακατεύετε ελαφρά.
  2. Στο μούλτι ή με το σέικερ αναμειγνύετε καλά το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό τη σαλάτα και ανακατεύετε.
  3. Σερβίρετε με το φρυγανισμένο ψωμί ολόκληρο ή σπασμένο σε κομμάτια μέσα στη σαλάτα αντί για κρουτόν.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© Pexels
10'
2

Υλικά

  • 200 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 4-5 φρέσκα ή ξερά σύκα, κομμένα σε κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι καρυδίψιχα, ελαφρώς καβουρδισμένη
  • 70 γρ. κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 λεπτές φέτες ψωμί της αρεσκείας σας, φρυγανισμένες (χωριάτικο, ολικής ή άλλο είδος που προτιμάτε)

Για τη σάλτσα

  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι βαλσάμικο