Βουτυρώνετε κάθε πατάτα και την τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τις πατάτες στο φούρνο για 50’ μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρείτε προσεκτικά τα αλουμινόχαρτα και τις ξεφλουδίζετε.
Ρίχνετε σ’ ένα κατσαρολάκι το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτετε το κρασί, το τυρί και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Προσθέτετε στη σάλτσα τη γαλοπούλα και ανακατεύετε. Περιχύνετε τις ζεστές πατάτες με τη σάλτσα του τυριού και σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
70'
4
Υλικά
πατάτες: 8 μέτριες, πλυμένες καλά
έμενταλ: 150 γρ. τριμμένο
βούτυρο: 60 γρ.
καπνιστή γαλοπούλα: 150 γρ. κομμένη σε κυβάκια
λευκό κρασί: 100ml
κρέμα γάλακτος: 200ml
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο: προαιρετικά για το γαρνίρισμα