Ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο με σάλτσα γιαουρτιού, λαχανικά και πουρέ πατάτας
Εκτέλεση
- Στραγγίζετε το μουλιασμένο ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Πλάθετε 12 μπιφτέκια, τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το κρασί, μέσα στο οποίο έχετε προσθέσει και τον κύβο. Τα ψήνετε στο φούρνο επί 50’ μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζετε τα μπιφτέκια από το ταψί και ρίχνετε μέσα στο ζουμί που έβγαλαν το γιαούρτι και το ανθότυρο. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, αφήνετε τη σάλτσα να ζεσταθεί και περιχύνετε με τη μισή από αυτή τα μπιφτέκια.
- Στο μεταξύ ζεματίζετε χωριστά τα κολοκυθάκια και τα καρότα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τα στραγγίζετε και τα περιχύνετε κι αυτά με την υπόλοιπη σάλτσα γιαουρτιού. Σερβίρετε τα μπιφτέκια με τα λαχανικά και τη σάλτσα γιαουρτιού και συνοδεύετε με πουρέ.
Δείτε τη συνταγή για βελούδινο, σπιτικό πουρέ πατάτας πατώντας εδώ
Περισσότερες συνταγές για Μπιφτέκια, Κεφτέδες και Κεμπάπ θα βρείτε πατώντας εδώ