Συνταγές |ICookGreek

Πράσινη κουζίνα - Ζυμαρικά με μανιτάρια, σπανάκι και φιστίκια

©Unsplash

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. 
  2. Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 6-7 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί.
  3. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε για λίγο να δέσει η σάλτσα.
  4. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα προσθέτετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ρίχνετε και το μαίντανό και τα φιστίκια και ανακατεύετε καλά.
  5. Σερβίρετε, αν θέλετε, με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Unsplash
32'
4

Υλικά

  • 400 γρ. πένες ή ριγκατόνι
  • 300 γρ. μανιτάρια ολόκληρα αν είναι μικρά ή σε φέτες
  • 200 γρ. φύλλα από σπανάκι (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 80 γρ. φιστίκια αράπικα, ψημένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 100ml λευκό κρασί
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)