Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε και το ζεματίζετε σε αλατισμένο νερό για 2’-3’. Κατόπιν το στραγγίζετε και το χοντροκόβετε.
Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και κατόπιν το σπανάκι. Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε το μίγμα με το μαϊντανό, τα ζυμαρικά και τα τυριά. Τέλος, ρίχνετε το γάλα και τα 5 αυγά.
Στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας σε μεγάλο στρογγυλό ταψί αλείφοντας το καθένα με βούτυρο και αδειάζετε μέσα το μίγμα με τα ζυμαρικά και το σπανάκι. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας και αυτά με βούτυρο. Από πάνω περιχύνετε με το τελευταίο αυγό, χτυπημένο με λίγο νερό ή γάλα. Ψήνετε την πίτα στους 200 °C μέχρι να ροδίσει για 45'-50'.