Κυρίως πιάτο - Εξωτικό χοιρινό με ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή wok σε δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί καλά προσθέτετε το σκόρδο, το τζίντζερ, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για 4΄-5΄ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και τα λαχανικά να αποκτήσουν λαμπερό χρώμα. Τα βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα διατηρείτε ζεστά.
2. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι και διαλύετε στο μείγμα αυτό το κορν φλάουρ.
3. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι ή στο wok και τηγανίζετε το ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ξαναρίχνετε τα σοταρισμένα λαχανικά γύρω από το χοιρινό. Προσθέτετε κατόπιν στο τηγάνι ή στο wok το μείγμα με το κορν φλάουρ και μετά το ζωμό και τα βράζετε όλα μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το χοιρινό κομμένο σε φετάκια με το μπασμάτι περιχυμένο με τη σάλτσα του. Γαρνίρετε με φρέσκια ρόκα και μαϊντανό.