Συνταγές |ICookGreek

Τάρτα με πλούσια γέμιση από πράσα, ζαμπόν, κασέρι και κεφαλογραβιέρα

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζετε πολύ ελαφρά το ζαμπόν. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα πράσα και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν και σβήνετε με το κρασί. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα πράσων και κρεμμυδιών να κρυώσει. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ζαμπόν και τα τυριά. Ανακατεύετε καλά.
  3. Στρώνετε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα το φύλλο σφολιάτας ή κουρού, ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά. Κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης στις άκρες και τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Απλώνετε μέσα το μείγμα των σοταρισμένων πράσων και κρεμμυδιών, του ζαμπόν και των τυριών.
  4. Χτυπάτε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και το αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη γέμιση της τάρτας και ψήνετε στους 180°C για 35’-40’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Δείτε τη συνταγή της σπιτικής ζύμης για κις και αλμυρές τάρτες εδώ

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
75'
8

Υλικά

  • 1 φύλλα σφολιάτας ή ζύμης κουρού
  • 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες (το άσπρο τμήμα τους)
  • 100ml λευκό κρασί
  • 110 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκοι αυγών
  • αλάτι, πιπέρι