Συνταγές |ICookGreek

Άπαιχτα μελομακάρονα - Συνταγή κλασική, σίγουρη και δοκιμασμένη

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο 3 λεπτά στο μίξερ. Προσθέτετε το χυμό, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. 
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ανακατεύετε και ανοίγετε ένα λακουβάκι στο κέντρο, όπου ρίχνετε τα υγρά υλικά. Σιγά σιγά μαζεύετε το αλεύρι προς τα μέσα χωρίς να το ζυμώνετε αναμειγνύοντας υγρά και στερεά υλικά  μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή .
  3. Πλάθετε τα μελομακάρονα και τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνετε στους 175°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας 5 λεπτά σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί με 2 μπαστουνάκια κανέλας. Σιροπιάζετε τα μελομακάρονα είτε βυθίζοντάς τα ζεστά σε κρύο σιρόπι είτε το αντίστροφο (σε πολύ ζεστό σιρόπι τα κρύα μελομακάρονα). Πασπαλίζετε με τη χονδροκομμένη καρυδόψιχα.

> Δείτε επίσης: Του κόσμου τα μελομακάρονα - Συνταγές για κάθε γούστο και στυλ

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
60'
10

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
  • 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 7 φλιτζάνια)

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια μέλι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα

  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα, ανακατεμένα με κανέλα (προαιρετικά)