Συνταγές |ΙCookGreek

Το ποτό της γιορτής - Ζεστό κρασί με μπαχάρια, πορτοκάλι και μέλι

© Unsplash

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το κρασί με το χυμό πορτοκαλιού, τα ξύλα κανέλας, τον γλυκάνισο και τα γαρίφαλα για 5'-6' περίπου.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε και βράζετε για 5' ακόμα. 
  3. Σουρώνετε το κρασί από τα μπαχαρικά και το σερβίρετε ζεστό με κανέλα ή φέτες πορτοκάλι.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© Unsplash
15'
4

Υλικά

  • 500 ml γλυκό κόκκινο κρασί
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού 
  • 3 ξυλάκια κανέλας 
  • 4-5 γαρίφαλα 
  • πορτοκάλι κομμένο σε φέτες 
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους