Συνταγές |ICookGreek

Χριστουγεννιάτικη πράσινη σαλάτα με ρόδια και αμύγδαλα

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε τα φυλλώδη λαχανικά σε μεγάλο μπολ μαζί με τα πορτοκάλια, τους σπόρους ροδιού, το τυρί και τα αμύγδαλα.
  2. Βάζετε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε μικρό μπολ και χτυπάτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  3. Περιχύνετε με ντρέσινγκ το μείγμα σαλάτας και στη συνέχεια ανακατεύετε απαλά να επικαλυφθεί όλη. Σερβίρετε αμέσως.

> Δείτε ακόμη: Δέκα σαλάτες για το τραπέζι της γιορτής

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Η συνταγή είναι του Γιάννη Μπρατσολιά από το icookgreek.com. Ο Γιάννης Μπρατσολιάς είναι executive chef σε μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων. Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στις προσωπικές του σελίδες στο Facebook και στο Instagram.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
15'
4

Υλικά

Υλικά Συνταγής

  • 700 γρ.  ανάμεικτα φυλλώδη λαχανικά (σαλάτα, ραντίτσιο, iceberg, baby σπανάκι κ.λ.π. )
  • 100 γρ. φετάκια πορτοκαλιού ή μανταρινιού
  • 120 γρ.  σπόροι από ρόδια Ερμιόνης
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 60 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα (ή καρύδια)

Για το ντρέσινγκ

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι ροδιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλια της σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ασκαλώνιο ψιλοκομμένο (γλυκό κρεμμυδάκι )