Σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι με γλάσο από μπίρα και μέλι
Εκτέλεση
- Σε μικρό ταψί ρίχνετε ένα μέρος από την μπίρα και πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
- Τοποθετείτε μέσα το κότσι, χαράσσετε την πέτσα και το τρίβετε με αλάτι. Βάζετε τριγύρω το σκόρδο και κρεμμύδι. Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνετε το κότσι για 2 περίπου ώρες.
Ετοιμάζετε το γλάσο
- Αναμειγνύετε την υπόλοιπη μπίρα με όσο μέλι χρειαστείτε για να φτιάξετε ένα ημίρρευστο μείγμα που να στέκεται στο κουτάλι. Στις 2 με 2 ½ περίπου ώρες, μόλις δείτε πως η πέτσα έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα, βγάζετε το κότσι από το φούρνο και το αλείφετε με το γλάσο μπίρας-μελιού που ετοιμάσατε.
Ολοκληρώνετε το ψήσιμο
- Ξαναβάζετε το κότσι άμεσα στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30' με 60', μέχρι να δείτε την πέτσα ρόδινη, τραγανή και φουσκαλίτσες να σχηματίζονται στην επιφάνειά της.