Συνταγές |ICookGreek

Τραπέζι Πρωτοχρονιάς - Κότα γεμιστή με συκωτάκια, κιμά λουκάνικου και πλιγούρι

© Unsplash

Εκτέλεση

  • Σοτάρετε το κρεμμύδι με 2-3 κουταλιές λάδι. Προσθέτετε τους δύο κιμάδες και τα συκωτάκια. Ανακατεύετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το πλιγούρι και ρίχνετε 1 με 1½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή νερό. Μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα κάστανα, τις σταφίδες, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε άλλη μια φορά καλά. Γεμίζετε την κότα ή το κοτόπουλο με το μείγμα αυτό, το ράβετε και κλείνετε το άνοιγμα μπήγοντας οδοντογλυφίδες για να μη φύγει η γέμιση. Αλατοπιπερώνετε τρίβοντάς το επιφανειακά.
  • Ψήνετε το πουλερικό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 1 ώρα, σκεπασμένο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνετε το για άλλη 1 ώρα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© Unsplash
130'
8

Υλικά

  • 1 κότα ή μεγάλο κοτόπουλο (1,8 με 2 κιλά )

Για τη γέμιση 

  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 100 γρ. κιμά από χοιρινό, χωριάτικο λουκάνικο (θα σκίσετε το εξωτερικό περίβλημα και θα αδειάσετε το περιεχόμενο)
  • 150 γρ. συκωτάκια ψιλοκομμένα
  • ? κούπας πλιγούρι
  • 60 γρ. κουκουνάρι
  • 10 κάστανα, ψημένα ή βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • ? της κούπας σταφίδες