Τεχνολογία|19.11.2020 15:41

H Apple θα πληρώσει 113 εκατ. δολαρία για το Batterygate

Newsroom

H Apple συμφώνησε να καταβάλει 113 εκατ. δολάρια, προκειμένου να έρθει σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές Αρχές μετά την έρευνα σε περισσότερες από 30 Πολιτείες, η οποία κατέδειξε πως η εταιρεία μυστικά μείωνε την απόδοση παλαιότερων iPhones, ώστε να διατηρείται η ζωή της μπαταρίας των συσκευών.

Όλα ξεκίνησαν το 2017, όταν ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι iPhones διαπίστωναν ότι οι συσκευές τους γίνονταν πιο αργές άμα τη εμφανίσει νέων μοντέλων της Apple. Τότε, η εταιρεία αναγκάστηκε να ανακοινώσει πως το software της έκανε πιο αργά τα iPhones με παλαιότερες μπαταρίες, προκειμένου να τις αποτρέπει να «κλείνουν» απροειδοποιήτα.

Ως μέρος του συμβιβασμού που ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ, η Apple οφείλει να είναι περισσότερο διαφανής αναφορικά με το πώς διαχειρίζεται τη ζωή των μπαταριών στις συσκευές της.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία και στο παρελθόν είχε συμφωνήσει να πληρώσει έως και 500 εκατ. δολάρια στους πελάτες που είχαν επηρεαστεί και είχαν επιλέξει τη δικαστική οδό.

Πάντως, όπως μεταδίδουν οι New York Times, εκπρόσωπος της Apple δήλωσε πως ο εν λόγω διακανονισμός δεν αποτελεί και παραδοχή παρανομίας από την εταιρεία.

AppleμπαταρίαiPhone