Τεχνολογία|26.02.2021 17:48

Τι είναι η νέα λειτουργία super follow που εισάγει το Twitter

Newsroom

Το Twitter, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε την εισαγωγή του super follow, μιας νέας λειτουργίας στην πλατφόρμα του, που θα επιτρέπει σε κάποιους λογαριασμούς να χρεώνουν τους ακολούθους τους για την πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο, όπως τα συνδρομητικά ενημερωτικά δελτία, τα βίντεο, αλλά και οι ειδικές εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Το super follow αποτελεί μια προσπάθεια της εταιρείας να βρει νέους τρόπους, εκτός από τη διαφήμιση, που θα αποφέρουν χρήματα στην ίδια και στους πιο δημοφιλείς χρήστες της. Οι συνδρομητές αυτών των λογαριασμών θα καλούνται να καταβάλλουν ένα μηνιαίο τέλος, το ύψος του οποίου δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα, από το οποίο ένα ποσοστό θα κρατά το Twitter.

Διαβάστε ακόμα: Δορυφορικό Ίντερνετ από τον Ελον Μασκ: Πότε έρχεται και στην Ελλάδα

Το Twitter ανακοίνωσε πως στοχεύει τα συνολικά έσοδά του ως το 2023 να ξεπεράσουν τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με τα έσοδά του για το 2020, που έφτασαν τα 3,7 δις. Ένας άλλος στόχος που θέτει η εταιρεία έως το 2023 είναι η αύξηση των ενεργών χρηστών του, από τα περίπου 192 εκατομμύρια που είναι σήμερα στα 315 εκατ.

Με την έλευση των νέων ανακοινώσεων, η μετοχή του Twitter, η οποία έχει ανέβει πάνω από 100% μέσα σε ένα χρόνο, σημείωσε νέα άνοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Η τελευταία μεγάλη αλλαγή που είχε κάνει η πλατφόρμα ήταν το 2017, όταν διπλασίασε τον αριθμό των επιτρεπόμενων χαρακτήρων ανά δημοσίευση για πρώτη φορά μετά το 2006, οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε.

Μια άλλη καινοτομία στην οποία έχει προβεί το Twitter τους τελευταίους μήνες αφορά την πιλοτική λειτουργία του «Spaces», που επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε φωνητικές συνομιλίες (audio chats), αντίστοιχα με την δημοφιλή νέα εφαρμογή «Clubhouse». Μέχρι στιγμής, το Spaces δοκιμάζεται ιδιωτικά από περίπου 1.000 χρήστες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, δήλωσε πως ήρθε ο καιρός για νέες αλλαγές και πειραματισμούς, καθώς το Twitter έχει κατηγορηθεί από πολλούς για έλλειψη καινοτομίας και πολύ αργή ανάπτυξη. Μεταξύ άλλων, μέσα στο 2021 το Twitter θα εισάγει τις λεγόμενες «κοινότητες χρηστών», που θα επιτρέπουν την ευκολότερη διασύνδεση και συσπείρωση χρηστών με κοινά ενδιαφέροντα.

Διαβάστε ακόμαFacebook: Απαγόρευση στην Αυστραλία να βλέπουν ειδήσεις

followersΤζακ Ντόρσεϊsocial mediaTwitter