Τεχνολογία|19.11.2022 14:52

iPhone: Πώς θα ήταν με αναδιπλούμενη οθόνη; YouTubers «πρόλαβαν» την Apple και το παρουσιάζουν στο κοινό

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
iPhone: Πώς θα ήταν ένα μοντέλο με αναδιπλούμενη οθόνη; (Youtube/Screenshot)
iPhone: Πώς θα ήταν ένα μοντέλο με αναδιπλούμενη οθόνη; (Youtube/Screenshot)
iPhone: Πώς θα ήταν ένα μοντέλο με αναδιπλούμενη οθόνη; (Youtube/Screenshot)
iPhone: Πώς θα ήταν ένα μοντέλο με αναδιπλούμενη οθόνη; (Youtube/Screenshot)
iPhone: Πώς θα ήταν ένα μοντέλο με αναδιπλούμενη οθόνη; (Youtube/Screenshot)

Σε αντίθεση με πολλούς από τους ανταγωνιστές της -όπως η Samsung και η Huawei- η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη ένα κινητό τηλέφωνο με αναδιπλούμενη οθόνη, αν και φημολογείται ότι το επεξεργάζεται.

Ωστόσο, YouTubers στην Κίνα δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο που δείχνει ένα iPhone να διπλώνει στη μέση. Το πρωτότυπο, που ονομάζεται iPhone V, κατασκευάστηκε από μηχανικούς που χρησιμοποίησαν ένα iPhone X και τον πτυσσόμενο μηχανισμό από το Razr της Motorola.

Το iPhone V, για την κατασκευή του οποίου χρειάστηκαν περισσότερες από 200 ημέρες και χιλιάδες δολάρια, έχει επίσης ασημένια γράμματα iPhone στον μεντεσέ και το εικονίδιο της Apple στο πίσω μέρος.

Από τους επτά κορυφαίους κατασκευαστές smartphones στον κόσμο, έξι από αυτούς έχουν ήδη παρουσιάσει αναδιπλούμενες οθόνες -Samsung, Motorola, Huawei, Oppo, Xiaomi και Vivo- αλλά ο έβδομος, η Apple, δεν το έχει κάνει προς το παρόν.

Το κινεζικό κανάλι του YouTube Technological Aesthetics δημοσίευσε το βίντεο, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς την πολύμηνη αποστολή για την κατασκευή της συσκευής. «Χρειάστηκαν περισσότερες από 200 ημέρες προσπάθειας και ήταν με μεγάλο κόστος», δήλωσε ο Na Yan στο κανάλι Technological Aesthetics, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

«Τις επόμενες ημέρες θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το iPhone αυτό», πρόσθεσε.

Τα ελαττώματα

Σε πιο γενικές γραμμές, το iPhone V μοιάζει με το Galaxy Z Flip της Samsung, το οποίο ανοίγει σαν ένα ρετρό τηλέφωνο της δεκαετίας του '90 χάρη σε έναν οριζόντιο μεντεσέ που περνάει από τη μέση της οθόνης. Όμως η ομάδα χρησιμοποίησε το iPhone X -ένα μοντέλο iPhone που είναι ήδη πέντε ετών- για να το μετατρέψει σε ένα τηλέφωνο με μοντέρνα εμφάνιση που αναδιπλώνεται και «τρέχει» το iOS 16.

Οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν την οθόνη OLED, η οποία από μόνη της είναι εύκαμπτη, αν και στα iPhone καλύπτεται από σκληρό εξωτερικό γυαλί. Η ομάδα αναδιάταξε επίσης τα εσωτερικά εξαρτήματα του iPhone X για να μπορεί να διπλωθεί και δανείστηκε τη δομή του άξονα αναδίπλωσης από το Motorola Razr.

Οι μηχανικοί παραδέχονται ότι το αποτέλεσμα είναι ένα αρκετά «υποτυπώδες πρωτότυπο», καθώς έχει αρκετά προβλήματα που έγιναν εμφανή μετά από περιορισμένες περιόδους χρήσης.

Για παράδειγμα, υπάρχουν κενά κατά την αναδίπλωση και μετά από λίγες ημέρες χρήσης υπάρχουν φυσαλίδες κάτω από την οθόνη που «δεν μπορούν να διορθωθούν». Επιπλέον, αν είναι πλήρως κλειστή ολόκληρη η οθόνη καταστρέφεται ανεπανόρθωτα.

Χρησιμοποιεί επίσης μια μπαταρία 1.000mAh σε σύγκριση με την μπαταρία 4.352mAh του iPhone 13 Pro Max, οπότε μόλις και μετά βίας διαρκεί μια μέρα.

Το iPhone που δημιούργησαν

Γιατί η Apple δεν έχει βγάλει foldable iPhone

Η Apple φαίνεται να έχει κατοχυρώσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ένα τηλέφωνο με αναδιπλούμενη οθόνη. Αλλά αυτό συνέβη πριν από χρόνια και τα πρόσφατα μοντέλα iPhone της Apple δεν έχουν κανένα σχεδιαστικό χαρακτηριστικό που να υποδηλώνει ότι θα ακολουθήσει ένα με αναδιπλούμενη οθόνη σύντομα.

Ο Ben Wood, αναλυτής της CCS Insight, έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει «πραγματικά καμία ανάγκη» για την Apple να κινηθεί προς το παρόν προς τη δημιουργία ενός iPhone με αναδιπλούμενη οθόνη.

«Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχει την τεχνολογία εύκαμπτων οθονών στα εργαστήριά της την τελευταία δεκαετία», δήλωσε στη MailOnline, προσθέτοντας πως «αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος για την Apple να πάρει το ρίσκο να μπει σε μία εξειδικευμένη αγορά, όταν το iPhone είναι τόσο επιτυχημένο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

XiaomiApplesmartphonesSamsungειδήσεις τώρακινητά τηλέφωνακινητό τηλέφωνοiPhone