Τεχνολογία|26.02.2023 09:27

Συσκευή που μιμείται το… ανθρώπινο φιλί σκανδαλίζει τους χρήστες του διαδικτύου στην Κίνα

Newsroom

Θέλετε να στείλετε στον μακρινό σας εραστή ένα φιλί; Μια κινεζική συσκευή με ζεστά, κινούμενα «χείλη» από πυρίτιο φαίνεται να έχει ακριβώς την απάντηση, αλλά διχάζει τους χρήστες του διαδικτύου.

Η συσκευή, η οποία διαφημίζεται ως ένας τρόπος για να μπορούν τα ζευγάρια που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση να μοιράζονται «πραγματική» σωματική οικειότητα, προκαλεί θόρυβο στους Κινέζους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι έχουν αντιδράσει τόσο με περιέργεια όσο και με σοκ.

Εξοπλισμένη με αισθητήρες πίεσης και ενεργοποιητές, η συσκευή λέγεται ότι μπορεί να μιμηθεί ένα πραγματικό φιλί αναπαράγοντας την πίεση, την κίνηση και τη θερμοκρασία των χειλιών του χρήστη, σύμφωνα με το CNN.

Μαζί με την κίνηση του φιλιού, μπορεί επίσης να μεταδώσει τον ήχο που κάνει ο χρήστης.

Ωστόσο, ενώ πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είδαν μια αστεία πλευρά στη συσκευή, άλλοι την επέκριναν ως «χυδαία» και «ανατριχιαστική». Ορισμένοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι οι ανήλικοι θα μπορούσαν να την αγοράσουν και να τη χρησιμοποιήσουν.

«Δεν καταλαβαίνω (τη συσκευή) αλλά είμαι εντελώς σοκαρισμένος», ανέφερε ένα κορυφαίο σχόλιο στο Weibo. Στην πλατφόρμα που μοιάζει με το Twitter, διάφορα hashtags σχετικά με τη συσκευή έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές την τελευταία εβδομάδα.

Για να στείλουν ένα φιλί, οι χρήστες πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και να συνδέσουν τη συσκευή στη θύρα φόρτισης του τηλεφώνου τους. Αφού ζευγαρώσουν με τους συντρόφους τους στην εφαρμογή, τα ζευγάρια μπορούν να ξεκινήσουν μια βιντεοκλήση και να μεταδώσουν αντίγραφα των φιλιών τους ο ένας στον άλλον.

Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times της Κίνας, η εφεύρεση έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Changzhou Vocational Institute of Mechatronic Technology.

«Στο πανεπιστήμιό μου, είχα μια σχέση εξ αποστάσεως με την κοπέλα μου και έτσι είχαμε επαφή μεταξύ μας μόνο μέσω τηλεφώνου. Από εκεί προήλθε η έμπνευση αυτής της συσκευής», ανέφερε ο Jiang Zhongli, επικεφαλής εφευρέτης του σχεδίου, σύμφωνα με τους Global Times.

Είπε ότι ο Jiang είχε υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2019, αλλά το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έληξε τον Ιανουάριο του 2023 και ο Jiang ελπίζει τώρα ότι κάποιος άλλος θα μπορούσε να επεκτείνει και να τελειοποιήσει το σχέδιο.

Μια παρόμοια εφεύρεση, ο «Κίσινγκερ», παρουσιάστηκε από το Ινστιτούτο Imagineering στη Μαλαισία το 2016. Αλλά είχε τη μορφή ενός ευαίσθητου στην αφή μαξιλαριού από σιλικόνη, αντί για ρεαλιστικά χείλη.

Αν και διαφημίζεται για σχέσεις εξ αποστάσεως, η κινεζική συσκευή επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ζευγαρώνουν ανώνυμα με αγνώστους στη λειτουργία "τετράγωνο φιλιού" της εφαρμογής. Εάν δύο άγνωστοι ταιριάξουν επιτυχώς και αρέσουν ο ένας στον άλλον, μπορούν να ζητήσουν να ανταλλάξουν φιλιά.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να «ανεβάσουν» τα φιλιά τους στην εφαρμογή για να τα κατεβάσουν και να τα βιώσουν και άλλοι.

Στον μεγαλύτερο ιστότοπο διαδικτυακών αγορών της Κίνας Taobao, δεκάδες χρήστες έχουν μοιραστεί τις κριτικές τους για τη συσκευή, η οποία κοστίζει 288 γιουάν (41 δολάρια ΗΠΑ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίναφιλίsocial mediaειδήσεις τώρα