Τεχνολογία|25.07.2023 07:36

Έλον Μασκ: Το σχέδιο πίσω από την αλλαγή του λογότυπου στο Twitter και το όραμα για μια υπερεφαρμογή

Newsroom

Η απόφαση του Έλον Μασκ να αλλάξει το λογότυπο του Twitter και στη θέση του γνωστού μπλε πουλιού να τοποθετήσει ένα μαύρο Χ μπορεί να αποκαλύπτει το πραγματικό σχέδιο του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία που δεν είναι άλλο από την δημιουργία μιας υπερ-εφαρμογής.

Ο Μασκ, που εξαγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο του 2022, πήρε αρκετές αποφάσεις - όπως το να απολύσεις χιλιάδες υπαλλήλους - που προκάλεσαν αντιδράσεις, αλλά και πτώση στα διαφημιστικά έσοδα του Twitter. Όλα αυτά φαίνεται να μην άγγιξαν το Μασκ που όπως φαίνεται δεν τον ένοιαζε ιδιαίτερα το Twitter αυτό καθαυτό.

Το πραγματικό σχέδιο του Μασκ

Σύμφωνα με τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, ο Μασκ μιλούσε εδώ και καιρό για «το X, την εφαρμογή για τα πάντα». «To X είναι η μελλοντική κατάσταση απεριόριστης διαδραστικότητας - επικεντρωμένο σε ηχητικά, βίντεο, μηνύματα, πληρωμές/τραπεζική-- δημιουργώντας μια παγκόσμια αγορά για ιδέες, αγαθά, υπηρεσίες και ευκαιρίες», έγραψε η Γιακαρίνο στο Twitter.

Το πρότυπο θα ήταν το WeChat, μία εφαρμογή διαδεδομένη στην Ασία, η οποία εκτός από τις συνήθεις λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων προσφέρει σε κάποιον τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού με γιατρό, να κάνει αίτηση για ταξιδιωτική VISA ή να παραγγείλει και να πληρώσει για ταξί και ψώνια, μεταξύ άλλων.

Το τεχνολογικό περιοδικό The Verge εντόπισε κάποια χαρακτηριστικά που θα την αναβαθμίσουν ως εφαρμογή όπως είναι η λειτουργία με την ονομασία «Άρθρα» για την ανάρτηση μακροσκελών και λεπτομερών άρθρων. Αυτή η λειτουργία θα ανταγωνίζεται την πλατφόρμα ενημερωτικών δελτίων Substack.

Όσον αφορά την λειτουργία της εφαρμογής ως «υπηρεσία πληρωμών», το σχέδιο κινείται αργά καθώς η εταιρία έχει ζητήσει μέχρι στιγμής άδειες μεταφοράς χρημάτων μόνο σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ.

Έλον ΜασκTwitterεφαρμογήειδήσεις τώρα