Τεχνολογία|24.10.2023 13:39

Μασκ κατά Wikipedia: «Θα τους δώσω ένα δισεκατομμύριο αν μετονομαστούν σε D-kipedia»

Newsroom

Βολές κατά τη Wikipedia έριξε ο Έλον Μασκ, σημειώνοντας πως θα δωρίσει ένα δισεκατομμύριο στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, αν αλλάξει το όνομα του σε «D-kipedia».

«Θα τους δώσω ένα δισεκατομμύριο δολάρια αν αλλάξουν το όνομά τους σε D-kipedia», έγραψε ο Μασκ στην πλατφόρμα X και πρόσθεσε «τα emojis αγελάδας και περιττωμάτων στη σελίδα μου, μάλλον, προσδίδουν αντικειμενικότητα».

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας άφησε αιχμές για τη χρηματοδότηση του Wikipedia. «Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το Ίδρυμα Wikimedia θέλει τόσα πολλά χρήματα;», έγραψε.

«Σίγουρα δεν χρειάζονται για τη λειτουργία της Wikipedia. Μπορείτε κυριολεκτικά να χωρέσετε ένα αντίγραφο ολόκληρου του κειμένου στο τηλέφωνό σας! Οπότε, για ποιο λόγο ζητούνται τα χρήματα; Τα ερευνητικά μυαλά θέλουν να μάθουν…», πρόσθεσε.

Η New York Post ζήτησε σχόλιο από το Ίδρυμα Wikimedia για τις αναρτήσεις του Μασκ.  «Η Wikipedia είναι ο μόνος δικτυακός τόπος μεταξύ των 10 πιο πολυσύχναστων παγκόσμιων δικτυακών τόπων, που διαχειρίζεται από ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, το Ίδρυμα Wikimedia. Λειτουργεί με ένα κλάσμα του κόστους αυτών των ιστότοπων και επενδύουμε κάθε δωρεά που λαμβάνουμε, στην εξυπηρέτηση της Wikipedia, σε άλλα έργα της Wikimedia και στην αποστολή της ελεύθερης γνώσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιδρύματος, προσθέτοντας ότι η μέση δωρεά είναι 11 δολάρια.

ειδήσεις τώραwikipediaΈλον Μασκ