Τεχνολογία|05.06.2024 10:21

Κυβερνοεπίθεση στο TikTok: Παραβιάστηκε ο λογαριασμός του CNN - Στόχος και η Πάρις Χίλτον

Newsroom

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε ο λογαριασμός του αμερικανικού δικτύου, CNN καθώς και άλλοι λογαριασμού μεγάλης απήχησης στο TikTok, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η οποία αναφέρει πως ελήφθησαν μέτρα για να σταματήσει η παραβίαση.

«Η ομάδα ασφαλείας μας ειδοποιήθηκε πρόσφατα για κακόβουλους φορείς που στόχευαν τον λογαριασμό TikTok του CNN», δήλωσε ο εκπρόσωπος του TikTok, Jason Grosse, μέσω ανακοίνωσης. Το TikTok συνεργάζεται με το CNN για να αποκαταστήσει την πρόσβασή του στον λογαριασμό και να προσθέσει «ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας» για την προστασία του δικτύου, σύμφωνα με τον ίδιο.

Παραβιάστηκαν τα μηνύματα

«Είμαστε αφοσιωμένοι στη διατήρηση της ακεραιότητας της πλατφόρμας και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε για οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα», επισήμανε, σε μια προσπάθεια να μην προκληθεί πανικός στους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Σύμφωνα με το TikTok, η επίθεση πραγματοποιήθηκε μέσω της λειτουργίας άμεσων μηνυμάτων της πλατφόρμας, ωστόσο δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την παραβίαση.

Και ο λογαριασμός της Πάρις Χίλτον αποτέλεσε στόχο 

Ο Grosse τόνισε ότι το TikTok εξακολουθεί να διερευνά την υπόθεση και συνεργάζεται με τους ιδιοκτήτες των λογαριασμών που επηρεάστηκαν και χρειάζονται αποκατάσταση της πρόσβασής τους. «Ένας πολύ μικρός αριθμός λογαριασμών παραβιάστηκε», όπως διευκρινίστηκε.

Το TikTok δεν κατονόμασε τους άλλους λογαριασμούς που επηρεάστηκαν, παρά μόνο σημείωσε ότι ο λογαριασμός της Πάρις Χίλτον αποτέλεσε στόχο, αλλά δεν παραβιάστηκε.

Πάρις ΧίλτονTikTokCNNκυβερνοεπίθεσηειδήσεις τώρα