Τεχνολογία|11.06.2024 10:31

Η Apple στον αστερισμό της τεχνητής νοημοσύνης! Οι AI λειτουργίες που έρχονται σε iPhone, iPad και Mac

Newsroom

H Apple παρουσίασε την πολυαναμενόμενη στρατηγική της για την ενσωμάτωση λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της.

Η νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Apple Intelligence αποτέλεσε το αποκορύφωμα της παρουσίασης του Worldwide Developers Conference της εταιρείας. Η τεχνολογία θα βοηθά στη σύνοψη κειμένου, στη δημιουργία πρωτότυπων εικόνων και στην ανάκτηση των πιο σχετικών δεδομένων όταν τα χρειάζονται οι χρήστες. Περιλαμβάνει επίσης μια ανανεωμένη έκδοση της Siri, της κάποτε πρωτοποριακής ψηφιακής βοηθού της εταιρείας.

«Τεχνητή Νοημοσύνη για τους υπόλοιπους από εμάς»

Η Apple κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να φτάσει τους αντιπάλους της στην αναπτυσσόμενη αγορά τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία βασίζεται σε μια βελτιωμένη διεπαφή - και σε μια πιστή πελατειακή βάση - για να ανακτήσει έδαφος. «Αυτή είναι μια στιγμή για την οποία εργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε στην εκδήλωση ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος Craig Federighi, ο οποίος επιβλέπει τη μηχανική λογισμικού. Περιέγραψε το Apple Intelligence ως «Τεχνητή Νοημοσύνη για τους υπόλοιπους από εμάς», παραπέμποντας σε ένα παλιό σλόγκαν για τον υπολογιστή Mac.

Οι νέες λειτουργίες που έρχονται

Το iOS 18 και το iPadOS της Apple - το λογισμικό iPhone και iPad - θα αποκτήσουν χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την προσαρμογή, την παραγωγικότητα και την επικοινωνία. Ορισμένες προσθήκες θα περιλαμβάνουν:

  • Μια αναβαθμισμένη αρχική οθόνη θα επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετούν εικονίδια οπουδήποτε. Τα χρώματα των εικονιδίων των εφαρμογών μπορούν επίσης να αλλάζουν και να χρωματίζονται όταν η συσκευή τοποθετείται σε σκοτεινή λειτουργία.
  • Ένα νέο Κέντρο Ελέγχου περιλαμβάνει υποστήριξη για πολλαπλές σελίδες ρυθμίσεων και ενημερωμένη εμφάνιση.
  • Το iPhone 14 και τα πιο πρόσφατα μοντέλα θα αποκτήσουν υποστήριξη για αποστολή μηνυμάτων κειμένου μέσω δορυφόρων. Αυτό ήταν προηγουμένως διαθέσιμο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
  • Η εφαρμογή Μηνύματα θα έχει τη δυνατότητα προγραμματισμού ενός μηνύματος για αποστολή αργότερα. Η λειτουργία Tapbacks, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να απαντούν γρήγορα σε κείμενα με πράγματα όπως μια καρδιά ή ένα ερωτηματικό, θα λειτουργεί πλέον με ένα emoji ή ένα ψηφιακό αυτοκόλλητο.
  • Οι πελάτες μπορούν να ρυθμίζουν εφέ - όπως μια λέξη που τρέμει - για μεμονωμένες λέξεις και φράσεις και όχι για ολόκληρα κείμενα. Και υπάρχει υποστήριξη κειμένου, η οποία θα διευκολύνει τους πελάτες της Apple να επικοινωνούν με χρήστες Android.
  • Μια εφαρμογή Passwords θα διαχειρίζεται ασφαλείς συνδέσεις, passkeys και στοιχεία λογαριασμού Wi-Fi.
  • Μια επανασχεδιασμένη εφαρμογή Φωτογραφίες θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει την επεξεργασία.
  • Υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος οποιασδήποτε εφαρμογής με Face ID.
  • Το iPad αποκτά για πρώτη φορά την εφαρμογή Calculator, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να λύνουν χειρόγραφες μαθηματικές εξισώσεις χρησιμοποιώντας ένα Apple Pencil. Η απουσία αυτής της εφαρμογής από το iPad ήταν ένα μακροχρόνιο ζήτημα μεταξύ των πελατών.
iPhoneAppleειδήσειςτεχνητή νοημοσύνηειδήσεις τώραiPad