Τεχνολογία|08.08.2024 17:41

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δεν θα δούμε τελικά τα ιπτάμενα ταξί, γιατί δεν έχουν ακόμα πιστοποίηση

Newsroom

Οι δοκιμαστικές πτήσεις των ιπτάμενων ταξί καταργήθηκαν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίησή τους για τον κινητήρα.

Η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία Volocopter που πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις στην περιοχή του Παρισιού εδώ και αρκετά χρόνια, είχε έντονα πιέσεις για την έγκαιρη έγκριση των ταξί αυτών για τους Ολυμπιακούς.

Η πιστοποίηση για τον VoloCity, τον κινητήρα που σχεδίασε και κατασκεύασε η Volocopter, είχε καθυστερήσει ωστόσο κατά μερικές εβδομάδες λόγω των κινητήρων της, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ADP Έντουαρντ Άρκραϊτ στο AFP.

«Είμαστε λίγο απογοητευμένοι, αλλά σε κάθε περίπτωση είχαμε πει ότι δεν θα κάναμε συμβιβασμούς με την ασφάλεια», πρόσθεσε.

Γιατί υπήρξε καθυστέρηση 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volocopter Ντιρκ Χοκ δήλωσε ότι η καθυστέρηση οφειλόταν σε «έναν Αμερικανό προμηθευτή που δεν ήταν σε θέση να παράσχει αυτό που είχε υποσχεθεί». Είπε ότι οι κινητήρες θα σταλούν πίσω στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα, αλλά όχι εγκαίρως για τις δοκιμαστικές πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι πριν από τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αρχικά, οι δοκιμαστικές πτήσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων, με προσγείωση σε πλωτό σκάφος στον Σηκουάνα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Austerlitz στο νοτιοανατολικό Παρίσι. Οι διοργανωτές ήλπιζαν να χρησιμοποιήσουν την παγκόσμια έλξη των Ολυμπιακών Αγώνων για να αναδείξουν την προηγμένα ταξί - drone.

Ωστόσο, δοκιμαστικές πτήσεις χωρίς επιβάτες θα πραγματοποιηθούν στο αεροδρόμιο της προαστιακής πόλης Saint Cyr l'Ecole, δυτικά του Παρισιού, την Πέμπτη και την Κυριακή.

Η πόλη βρίσκεται κοντά στον πύργο των Βερσαλλιών όπου διεξάγονται οι αγώνες της ιππασίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι υποστηρικτές προβάλλουν τα ιπτάμενα ταξί ως μια μορφή αεροπορίας με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ελπίζουν ότι μελλοντικές μεγαλύτερες εκδόσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ασθενοφόρα ή σε άλλους ρόλους. Ωστόσο, πολλοί αξιωματούχοι της πόλης του Παρισιού έχουν χλευάσει τα σχέδια ως επιβλαβή για το περιβάλλον.

ειδήσεις τώραΠαρίσι 2024Παρίσιιπτάμενο ταξίΟλυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024