Τεχνολογία|24.08.2024 05:00

Εταιρεία υπόσχεται την αιώνια ζωή - Η πρωτοποριακή μέθοδος που εφαρμόζει και πόσο κοστίζει

Newsroom

Μια νεοφυής εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Βερολίνο υπόσχεται μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μέσω της κρυοσυντήρησης. 

Η Tomorrow Bio  χρεώνει 222.603 δολάρια για τη συντήρηση ολόκληρου του σώματος και 55 δολαρία, ως συνδρομή μέλους. Για όσους ενδιαφέρονται να διατηρήσουν μόνο τον εγκέφαλό τους, το κόστος ανέρχεται σε 83.473 δολάρια.

Στο πλαίσιο της κρυοσυντήρησης τα πτώματα ψύχονται, προκείμενου να τα επαναφέρουν στο μέλλον, όταν η τεχνολογία θα έχει προχωρήσει. 

Σύμφωνα με την εταιρεία έξι άτομα και πέντε κατοικίδια ζώα έχουν ήδη υποβληθεί στη διαδικασία κρυοσυντήρησης, ενώ 650 άτομα βρίσκονται στη λίστα αναμονής της.

Η διαδικασία 

Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Fernando Azevedo Pinheiro, που είναι 40 ετών, δήλωσε πως πιστεύει πως η  αναζωογόνηση πολύπλοκων οργανισμών θα μπορεί να γίνει με επιτυχία εντός της ζωής του.

Ο ίδιος σχολίασε πως πολλοί επιλέγουν την κρυοσυντήρηση από φόβο. «Τους προσφέρει μια αχτίδα ελπίδας και τη δυνατότητα να παρατείνουν τη ζωή τους πέρα από τα όρια των σημερινών βιολογικών περιορισμών».

Η διαδικασία ξεκινάει μόλις ο πελάτης ανακηρυχθεί νομικά νεκρός. Τα σωματικά υγρά αντικαθίστανται από «αντιψυκτικό» για να μην προκληθεί κάποια μη αναστρέψιμη βλάβη από το κρύο.

Ρίχουν τη θερμοκρασία του σώματος στους περίπου μείον 320 βαθμούς Φαρενάιτ για λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα κι έπειτα το αποθηκεύουν σε ένα μακρύ, ατσάλινο δοχείο που περιέχει υγρό άζωτο. 

Βερολίνοπτώμαεταιρείαειδήσεις τώρα