Τεχνολογία|09.09.2024 14:33

iPhone 16: Οι αλλαγές στο νέο smartphone και η αναβάθμιση με τεχνητή νοημοσύνη

Newsroom

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το νέο iPhone και άλλα καινούργια προϊόντα τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης εκδήλωσης λανσαρίσματος της χρονιάς. Η παρουσίαση είναι προγραμματισμένη στις 20:00 το απόγευμα της Δευτέρας (9/9).

Τέλος στην αναμονή

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Cupertino της Καλιφόρνια και συνοδεύεται από το σύνθημα «It’s Glowtime», με το λογότυπο της εταιρείας να περιβάλλεται από μια πολύχρωμη αύρα. Κυκλοφορούν φήμες για νέες αποχρώσεις στο iPhone και άλλες συσκευές της Apple.

Η φθινοπωρινή παρουσίαση νέων προϊόντων της Apple είναι μια από τις πιο σημαντικές ετήσιες εκδηλώσεις της εταιρείας, καθώς συνήθως αποκαλύπτει μια σειρά από νέες συσκευές και θέτει τον τόνο για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών, που είναι η πιο έντονη και επικερδής για την Apple. Οι αποκαλύψεις αυτές συνήθως προκαλούν έντονη συζήτηση και προσμονή στους κύκλους της τεχνολογίας και τους υποστηρικτές της εταιρείας.

Τι αλλάζει στο νέο iPhone

Σύμφωνα με αναφορές πριν από την εκδήλωση, η Apple ενδέχεται να περάσει από τις οθόνες LCD σε OLED, ενώ υπάρχουν και φήμες για την προσθήκη ενός ειδικού κουμπιού για φωτογραφίες. Αναμένονται επίσης εξελίξεις στις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI), όπως το «Apple Intelligence».

Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC), η Apple ανακοίνωσε νέους τρόπους ενσωμάτωσης λειτουργιών AI στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Μία από τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις ήταν η συνεργασία με την OpenAI για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας ChatGPT στον φωνητικό βοηθό Siri, υποσχόμενη μια πιο «φυσική» αλληλεπίδραση.

Αυτές οι ανακοινώσεις σηματοδοτούν μια αλλαγή στρατηγικής για την Apple, η οποία είχε καθυστερήσει σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές, όπως η Microsoft, να παρουσιάσει εργαλεία AI για τους καταναλωτές. Η επιφυλακτικότητα της Apple να εισάγει νέες λειτουργίες γεννητικής AI είχε προκαλέσει απογοήτευση στους επενδυτές και τους αναλυτές.

Η μετοχή της Apple έχει αυξηθεί σημαντικά φέτος, καθώς η αγορά δείχνει ενθουσιασμό για τις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης και την αύξηση των εσόδων των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών. Ωστόσο, η Apple αντιμετωπίζει μια παγκόσμια μείωση στις πωλήσεις των smartphones τα τελευταία χρόνια και αυξημένο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Huawei, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει νέα προϊόντα λίγο μετά την εκδήλωση της Apple.

Παράλληλα, η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σημαντική αντιμονοπωλιακή αγωγή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που την κατηγορεί για τη δημιουργία και διατήρηση ενός παράνομου μονοπωλίου στην αγορά των smartphones. Η Apple αρνείται αυτές τις κατηγορίες, αλλά η νομική διαμάχη μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια.

smartphonesiPhoneAppleειδήσεις τώρα