Τεχνολογία|05.10.2024 20:45

Έρχεται το… Google Maps ευεξίας: Πότε θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή

Newsroom

Μία νέα πρωτοποριακή εφαρμογή που θα λειτουργεί σαν ένα google map ευεξίας, πρόκειται να είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2025 αρχικά για εργαζόμενους εταιρειών και στη συνέχεια για το ευρύ κοινό.

Όπως δηλώνει στο Πρακτορείο Fm και στην Τάνια Μαντουβάλου o καθηγητής Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας, επικεφαλής ερευνητής στο Πανεπιστήμιο «Μπικόκα» του Μιλάνου, και επιστημονικά υπεύθυνος της συγκεκριμένης εφαρμογής Αντώνιος Ντακανάλης, πρόκειται για ένα app που θα λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής.

«Ουσιαστικά, θα αλληλοεπιδρά και θα ενισχύει το επίπεδο της ευεξίας των εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψιν τις εκάστοτε ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου για κάθε πτυχή της ζωής του σωματική, ψυχική και κοινωνική. Θα είναι σαν ένα google map που αντιλαμβάνεται τα επίπεδα ευεξίας ενός χρήστη μέσω απαντήσεων σε απλές ερωτήσεις στο κινητό και ανάλογα θα του παρέχεται εξειδικευμένη και πάντα κλινικά τεκμηριωμένη καθοδήγηση πχ για ποιοτικότερο ύπνο, αλλαγή διατροφικών συνηθειών, ορθή ενσωμάτωση σωματικής δραστηριότητας ή για τεχνικές μείωσης του στρες, διαχείριση μίας γκάμας δυσλειτουργικών συναισθημάτων, σκέψεων και συμπεριφορών από τον εκνευρισμό μέχρι το θυμό».

Εξατομικευμένη φροντίδα

Το βασικό πλεονέκτημα αυτού του app, λέει ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Εργαστήριου Εφαρμοσμένης Ψηφιακής Ψυχικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, είναι ότι φροντίζει εξατομικευμένα την ψυχική υγεία και την ευεξία των εργαζομένων, και ήδη το έχουν υιοθετήσει δύο ευρωπαϊκοί κολοσσοί αυτοκινητοβιομηχανίας για τους εργαζόμενους τους. Χρησιμοποιείται σε διάφορα σημεία του πλανήτη και κυκλοφορεί σε έξι γλώσσες. Ο διεθνούς φήμης ψυχίατρος με πολυετή πείρα στο συντονισμό προγραμμάτων προάσπισης της ψυχικής υγείας και ευημερίας στο χώρο της εκπαίδευσης και του σύγχρονου επιχειρείν, παραχωρεί τη συνέντευξη ενόψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου που για το 2024 είναι αφιερωμένη στον χώρο της εργασίας. Μέσω αυτής της θεματικής ο ΠΟΥ και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 150 χώρες, χτυπάνε καμπανάκι για την ψυχική υγεία των εργαζομένων.

κινητό τηλέφωνοGoogle Mapsεφαρμογήειδήσεις τώρα