Τεχνολογία|15.10.2024 21:00

«Διέρρευσε» η θήκη του iPhone SE 4 και... αποκάλυψε σχεδιαστικές αλλαγές

Newsroom

Καλά νέα έρχονται για τους λάτρεις των iPhone, καθώς το νέο φτηνό μοντέλο SE 4 φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στην κυκλοφορία του.

Οι χρήστες των iPhone βλέπουν τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο σχετικά με τις θήκες των νέων μοντέλων SE 4, που -όπως προκύπτει- θα έχουν σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, μάλιστα, τα νέα «φτηνά» iPhone θα μπορούσαν να βγουν στην αγορά στις αρχές του νέου έτους, με τιμή λίγο πάνω από τα 400 δολάρια. Πάντως, οι έως τώρα πληροφορίες δεν δείχνουν κάποια αναβάθμιση με το action button ή τo camera control που έχει το iPhone 16.

Τις «αποκαλύψεις» έκανε ο Sonny Dixon, που στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι πέφτει μέσα στα όσα δημοσιεύει στο ίντερνετ σχετικά με τα προϊόντα της Apple

Εφόσον οι διαρροές είναι σωστές, τότε το SE 4 δεν θα είναι πολύ διαφορετικό από το SE 3. Η εικόνα υποδηλώνει ότι το εξόγκωμα της πίσω κάμερας θα έχει το ίδιο μέγεθος και την ίδια θέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Τα iPhone 15 Pro, 15 Pro Max και όλα τα μοντέλα iPhone 16 διαθέτουν ένα «Action Button» στη θέση του κλασικού διακόπτη σίγασης.

Πρόκειται για ένα προσαρμόσιμο κουμπί το οποίο μπορεί να προγραμματιστεί για να ενεργοποιεί πολλές διαφορετικές συντομεύσεις.

Στις επίσημες θήκες της Apple, αυτό το κουμπί καλύπτεται από ένα υπερυψωμένο εξόγκωμα όπως αυτά πάνω από τα κουμπιά έντασης ήχου - αντί για ένα τμήμα αποκοπής.

Στην οθόνη οι μεγαλύτερες αλλαγές

Από προηγούμενες διαρροές σχετικά με το iPhone SE 4, προκύπτει ότι οι σημαντικότερες αλλαγές θα είναι στην οθόνη. 

Το SE 3, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2022, ήταν ένα από τα τελευταία iPhone που διέθεταν το home button στο κάτω μέρος της οθόνης.

Ωστόσο, το iPhone SE 4 φημολογείται ότι θα είναι το πρώτο στη σειρά που θα εγκαταλείψει το Touch ID και το home button υπέρ του Face ID.

Αυτό θα έκανε το iPhone SE 4 να μοιάζει πολύ περισσότερο με το iPhone 14, το οποίο διέθετε μια εγκοπή στο επάνω μέρος της οθόνης για να φιλοξενήσει μια μπροστινή κάμερα.

Το SE 4 είναι επίσης βέβαιο ότι θα διαθέτει τη θύρα φόρτισης USB-C που υπάρχει σε όλα τα μοντέλα από το iPhone 15 και μετά, αντί για τον φορτιστή φωτισμού που χρησιμοποιείται σήμερα στο SE 3.

Περαιτέρω σχέδια που διέρρευσαν δείχνουν ότι το νέο μοντέλο θα διαθέτει οθόνη 6,1 ιντσών, η οποία είναι αρκετά μεγαλύτερη από την οθόνη 4,7 ιντσών του iPhone SE 3.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν το SE 4 θα διαθέτει τη μεγάλη αλλαγή της Apple, που δεν είναι άλλη από τη λειτουργία του Apple Intelligence

τεχνολογίαiPhoneApple