• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Γιώργος Μαζωνάκης: Μηνύσεις σε τέσσερα πρόσωπα μετά την καταγγελία του Στέφανου ΠαπαδόπουλουΣκύρος: Δεξαμενόπλοιο με 28μελές πλήρωμα πλέει ακυβέρνητο μετά από μπλακ άουτΚαρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται και μια «επιτροπή σοφών» εργάζεται για τη σωτηρία της χώρας«Δεν κλείνουμε δρόμους, ανοίγουμε δρόμους για όλη την κοινωνία»: Ούτε βήμα πίσω οι αγρότες
δημοφιλές τώρα: Δεν άνοιξαν τα διόδια του Ωραιοκάστρου: «Δική σας η ευθύνη», είπαν στους αγρότες - Μοιράζουν όσπρια...
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   14.07.2020 18:37
Newsroom
Newsroom

Μεγάλη Βρετανία: Απέκλεισε τη Huawei από την κατασκευή του δικτύου 5G

Η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού κάνει λόγο για «πολιτική» και «απογοητευτική» απόφαση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Copyright: AP
Copyright: AP

Τον αποκλεισμό του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών Huawei από το δίκτυο 5G ανακοίνωσε την Τρίτη (14/7) η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, εξαιτίας κινδύνων για την ασφάλεια της χώρας. Από την πλευρά του το Πεκίνο έκανε λόγο για «πολιτική» και «απογοητευτική» απόφαση.

«Η αγορά νέων εξοπλισμών της Huawei θα απαγορευθεί στο τέλος του 2020 ενώ οι εφιστάμενοι εξοπλισμοί της θα πρέπει να αποσυρθούν έως το 2027», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για την Ψηφιακή Πολιτική, Όλιβερ Ντόουντεν μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

ΚΟΣΜΟΣ 06.07.2020 07:20
Δίκτυα 5G: Επιχειρηµατικό θρίλερ σε... γεωστρατηγική σκακιέρα
Δίκτυα 5G: Επιχειρηµατικό θρίλερ σε... γεωστρατηγική σκακιέρα

«Ο καλύτερος τρόπος για να είναι ασφαλές το δίκτυό μας είναι οι πάροχοι να πάψουν να χρησιμοποιούν τους εξοπλισμούς Huawei για να κατασκευάσουν το μελλοντικό βρετανικό δίκτυο 5G», υπογράμμισε ο υπουργός. Η Huawei από την πλευρά της χαρακτήρισε «απογοητευτική» την απόφαση του Λονδίνου, υποστηρίζοντας ότι οφείλεται «στην αμερικανική εμπορική πολιτική».

«Αυτή η απογοητευτική απόφαση είναι κακό νέο για όσους έχουν κινητό τηλέφωνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχει κίνδυνος να επιβραδύνει την ψηφιακή πρόοδο της χώρας, να προκαλέσει αύξηση στους λογαριασμούς και να διευρύνει το ψηφιακό χάσμα», υποστήριξε εκπρόσωπος της εταιρείας τονίζοντας ότι είναι «λυπηρό το γεγονός ότι το μέλλον μας στο Ηνωμένο Βασίλειο πολιτικοποιήθηκε εξαιτίας της αμερικανικής εμπορικής πολιτικής και όχι για λόγους ασφαλείας».

Το Λονδίνο δεχόταν εδώ και μήνες ισχυρές πιέσεις από την κυβέρνηση Τραμπ, η οποία κατηγορεί την Huawei ότι διεξάγει κατασκοπεία για λογαριασμό του Πεκίνου, κάτι που ο κινεζικός όμιλος αρνείται. Σύμφωνα με τον Όλιβερ Ντόουντεν, οι αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν τον Μάιο στον κινεζικό όμιλο με στόχο να εμποδιστεί η πρόσβαση της Huawei στους ημιαγωγούς που κατασκευάζονται με αμερικανικά εξαρτήματα, βάρυναν στη βρετανική απόφαση.

Δίκτυο 5G
ΚΟΣΜΟΣ 06.07.2020 08:39
Γαλλία: Επιτρέπει για οκτώ χρόνια τον εξοπλισμό 5G της Huawei
Γαλλία: Επιτρέπει για οκτώ χρόνια τον εξοπλισμό 5G της Huawei

Παρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις, τον περασμένο Ιανουάριο, η βρετανική κυβέρνηση είχε επιτρέψει στον κινεζικό κολοσσό να κατασκευάσει έως το 35% των υποδομών για την ανάπτυξη του νέου δικτύου 5G της χώρας.

Όμως, λόγω των πιέσεων από τις ΗΠΑ και από ορισμένους συντηρητικούς βουλευτές, η κυβέρνηση της Βρετανίας είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα σκλήραινε τη στάση της απέναντι στη Huawei, προβάλλοντας τον κίνδυνο για την ασφάλεια που μπορεί να αντιπροσωπεύει η παρουσία της κινεζικής εταιρείας στις υποδομές της.

Διαβάστε ακόμη

Δεν άνοιξαν τα διόδια του Ωραιοκάστρου: «Δική σας η ευθύνη», είπαν στους αγρότες - Μοιράζουν όσπρια και λαχανικά στους οδηγούς

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών για έλεγχο στα οικονομικά

Από το Χαλιφάτο στο διαδίκτυο: Η «ψηφιακή γενιά των λύκων» και το νέο, τρομακτικό, πρόσωπο του ISIS

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο: Καλούσαν τους ανήλικους να βγουν να πουλήσουν την ώρα του μαθήματος

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Μεγάλη Βρετανία
  • Huawei
  • 5G
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr