Metaverse: Συσκευή σας επιτρέπει να νιώσετε τον πόνο της εικονικής πραγματικότητας στην πραγματική ζωή
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Μια ιαπωνική startup προσπαθεί να θολώσει τη γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας με τεχνολογία που επιτρέπει στον χρήστη να νιώθει τον πόνο που βιώνει μέσα στο metaverse στην πραγματική ζωή.
Η H2L Technologies, μια τεχνολογική εταιρεία που υποστηρίζεται από τη Sony και εδρεύει στο Τόκιο, παρουσίασε πρόσφατα ένα βραχιόλι που κάνει μικρά ηλεκτροσόκ κάθε φορά που ο χρήστης υφίσταται ζημιά που προκαλεί πόνο στο πολυδιαφημισμένο metaverse. Η συσκευή υποτίθεται ότι μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από αυτό, όπως να μιμηθεί μια σειρά από αισθήσεις, από το πιάσιμο μιας μπάλας μέχρι και ένα πουλί που τσιμπάει το δέρμα του χρήστη, καθώς και να μεταφέρει βάρος και αντίσταση. Όλα αυτά έχουν ως στόχο να κάνουν το metaverse αυτή την καθηλωτική εμπειρία που οι άνθρωποι και οι εταιρείες που συμμετέχουν στη δημιουργία του προωθούν τον τελευταίο περίπου χρόνο.
«Η αίσθηση του πόνου μας επιτρέπει να μετατρέψουμε τον κόσμο του metaverse σε έναν πραγματικό [κόσμο], με αυξημένα συναισθήματα παρουσίας», δήλωσε στους Financial Times η διευθύνουσα σύμβουλος της H2L Emi Tamaki.
Η Tamaki φέρεται να σκέφτηκε την ιδέα της χρήσης της τεχνολογίας απτικής ανάδρασης, αφού πέρασε μια σχεδόν θανατηφόρα εμπειρία νωρίτερα στη ζωή της, λόγω μιας σοβαρής καρδιακής πάθησης.
«Συνειδητοποίησα ότι η ζωή είναι πολύτιμη και έτσι αποφάσισα να εργαστώ σε ένα νέο πεδίο στο οποίο ήθελα πραγματικά να εμβαθύνω, καθώς δεν υπήρχε κανείς που να κάνει έρευνα εκείνη την εποχή», δήλωσε το στέλεχος, προσθέτοντας ότι πίστευε ότι η απτική τεχνολογία θα απελευθέρωνε τους ανθρώπους από όλους τους περιορισμούς της γεωγραφίας, της φυσιολογίας και του χρόνου μέχρι το 2029.
Όσο τρομακτικά και αν είναι τα παραπάνω για κάποιους, για ανθρώπους όπως η Emi Tamaki, και άλλους που ζουν με εξουθενωτικές χρόνιες παθήσεις, αυτού του είδους η τεχνολογία και το ίδιο το metaverse πρέπει να ακούγεται πραγματικά απελευθερωτικό.
«Άνθρωποι όπως εγώ, που δεν μπορώ να βγαίνω συχνά έξω επειδή δεν έχω αρκετούς μυς λόγω καρδιοπάθειας, μπορούν να ταξιδεύουν οπουδήποτε, οποτεδήποτε», εξήγησε η Tamaki.
Δολοφονία 36χρονης στην Κρήτη: Η ψυχιατρική έκθεση για τον 33χρονο – Είχε προσπαθήσει να πατήσει και άλλη γυναίκα
Δολοφονία στην Καλαμάτα: «Είχαμε προσωπικές διαφορές» - Πώς ο 35χρονος κατακρεούργησε το θύμα
Πώς θα κάνουμε τελικά Χριστούγεννα; Το «καιρικό καρουζέλ» και οι «χιονοεκπλήξεις» - Οι τελευταίες προγνώσεις
Γιώργος Καραμίχος για Χρήστο Μάστορα: «Δεν έχω τέτοια στεγανά ότι κάποιος πρέπει να είναι ηθοποιός για να παίξει»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr