Ο έρωτας στα χρόνια των social media: Πώς θα σώσετε τη σχέση σας
Ακολουθήστε αυτούς τους 4 ψηφιακούς κανόνες για να διασφαλίσετε την υγεία στη σχέση με τον/τη σύντροφό σας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Με τον τρόπο που έχει μπει η τεχνολογία στη ζωή μας, είναι δύσκολο να διαχωρίσουμε τον ψηφιακό κόσμο από εκείνον που πραγματικά ζούμε, ακόμη και αν πρόκειται για το πώς χειριζόμαστε τις σχέσεις μας.
Ενδεικτικό είναι ότι, βάσει ερευνών, οι Αμερικανοί ελέγχουν τα κινητά τους τηλέφωνα 46 φορές την ημέρα, κάτι που άνετα θα χαρακτήριζε τις έξυπνες συσκευές ως τον «τρίτο παράγοντα» στη σχέση.
Ωστόσο, αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουμε είναι ότι τα smartphones, τα laptops και όλες οι έξυπνες συσκευές μπορούν να απειλήσουν την ερωτική μας ζωή, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουμε ότι συμβαίνει.
Σύμφωνα με το time.com, αυτοί είναι οι 4 ψηφιακοί κανόνες που πρέπει να έχουμε κατά νου αν θέλουμε να διατηρούμε υγιές το ψηφιακό κομμάτι της σχέσης μας.
Κάντε μία παύση
Έρευνες έχουν δείξει ότι μια κάποια «απόσταση» από το κινητό σας τηλέφωνο είναι υγιής και πως αυτή η συνήθεια μπορεί να είναι σημαντική για τη διατήρηση του ρομαντισμού στη σχέση.
Το να «σνομπάρετε» τον/την σύντροφό σας για να κοιτάζετε το κινητό σας κάθε τρεις και λίγο δεν είναι απλώς ενοχλητικό. Έρευνα του 2017 για τα παντρεμένα ζευγάρια σημείωσε ότι όταν ο ένας από τους δύο συζύγους αγνοεί τον άλλο για να ασχοληθεί με το κινητό του τηλέφωνο, αυτό μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα κατάθλιψη και δυσαρέσκεια μέσα στη σχέση.
«Κοινοποιήστε υπεύθυνα»
Αν είστε από εκείνους που πιστεύουν ότι τα ζευγάρια που δημοσιεύουν διαρκώς κοινές φωτογραφίες τους στα social media, το κάνουν γιατί με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να αντισταθμίσουν ένα «κενό» που υπάρχει στη σχέση, η επιστήμη συμφωνεί μαζί σας.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Psychology of Popular Media Culture αναφέρει πως η υπερβολική έκθεση του ζευγαριού στα social media υποδηλώνει χαμηλά επίπεδα ευχαρίστησης στη σχέση.
Βρείτε τη χρυσή τομή στην επικοινωνία μέσω μηνυμάτων
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι εξοικειωμένοι με την αποστολή μηνυμάτων, είτε SMS είτε στις διάφορες εφαρμογές (όπως WhatsApp, Viber κλπ.). Γι' αυτό, θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε με τον/την σύντροφό σας τα όρια του καθενός ώστε να μην υπάρχουν αναίτιες παρεξηγήσεις.
Ωστόσο, θα πρέπει να είστε τυπικοί σε αυτό που θα συμφωνήσετε και σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχάσετε μια ειδική περίπτωση, πχ. μια επέτειο.
Οριοθετείστε τι είναι «online απιστία»
Όπως στον πραγματικό, έτσι και στον ψηφιακό κόσμο οι άνθρωποι επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν -στην καλύτερη περίπτωση- στιγμές φλερτ. Γι' αυτό, θα ήταν χρήσιμο να οριοθετήσετε με τον/την σύντροφό σας, με ειλικρίνεια, τι θεωρείτε αποδεκτό ή μη στη διάδραση με άλλους χρήστες των social media.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
ΗΠΑ: Τι σηματοδοτεί η απόφαση Μπάιντεν για τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας – Οι επικρίσεις Τραμπ και οι απειλές Πούτιν
Το Πολυτεχνείο ζει: Μεγαλειώδης η πορεία σε Αθήνα με αντιπολεμικά συνθήματα - Ένταση στη Θεσσαλονίκη
Νέα Δημοκρατία: Η επόμενη ημέρα μετά τη διαγραφή Σαμαρά – «Φουντώνουν» τα σενάρια για νέο κόμμα από τον πρώην πρωθυπουργό
Φινλανδία - Ελλάδα 0-2: Καθάρισε σε 4' στο Ελσίνκι η Εθνική που πάει σε πλέι οφ ανόδου τον Μάρτιο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr