Επιστήμονας προβλέπει πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να μας αφανίσει σε 200 χρόνια
Ένας Άγγλος επιστήμονας κρούει το καμπανάκι του κινδύνου την ώρα η τεχνητή νοημοσύνη ξεκινάει να μπαίνει στις ζωές μας όλο και περισσότερο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Τροφή για σκέψη δίνει η εργασία ενός Άγγλου επιστήμονα ο οποίος αναλύει το πόσο καταστροφική μπορεί να αποδειχτεί η τεχνητή νοημοσύνη για την ανθρωπότητα.
Ο Michael Garrett είναι ραδιοαστρονόμος στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και διευθυντής του Κέντρου Αστροφυσικής Jodrell Bank, και όπως επισημαίνει στην εργασία, - η οποία αξιολογήθηκε από ομότιτλους καθηγητές και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Διεθνούς Ακαδημίας Αστροναυτικής-, η τεχνητή νοημοσύνη σήμερα δεν είναι ικανή να φτάσει την ανθρώπινη νοημοσύνη, ωστόσο έχει εξελιχτεί αρκετά. Μάλιστα, αναφέρει πως και στο παρελθόν ο ανθρώπινος νους δεν μπορούσε να συλλάβει το τι θα έκαναν σήμερα οι υπολογιστές.
Πότε πρέπει να ανησυχήσει η ανθρωπότητα
Ο επιστήμονας συμπεραίνει πως αν η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίσει την ίδια εξελικτική πορεία, και ένας αλγόριθμος θα μπορεί να σκεφτεί και να συνθέτει ιδέες, όπως ο άνθρωπος, τότε πραγματικά η ανθρωπότητα θα πρέπει να ανησυχήσει.
Κάνοντας υποθέσεις, καταλήγει στο συμπέρασμα πως σε 100 με 200 χρόνια, ο πολιτισμός θα μπορούσε να εξαλειφθεί από μια ανεξέλεγκτη τεχνητή νοημοσύνη και προτείνει να παρθούν αυστηρά μέτρα από την επιστημονική κοινότητα.
«Χωρίς ρυθμίσεις, υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να εξελιχτεί σε σημαντική απειλή για τη μελλοντική πορεία όχι μόνο του δικού μας τεχνικού πολιτισμού αλλά όλων των τεχνικών πολιτισμών». αναφέρει.
Μεταξύ άλλων στην εργασία του θέτει και το ερώτημα αν η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε βρει ζωή στο απέραντο σύμπαν, σύμφωνα με το popularmechanics.com.
«Αυτή η "μεγάλη σιωπή" είναι κάτι το παράδοξο όταν αντιπαραβάλλεται με άλλα αστρονομικά ευρήματα που υποδηλώνουν ότι το σύμπαν είναι φιλόξενο για την εμφάνιση νοήμονος ζωής», αναφέρει σε άλλο σημείο της εργασίας του.
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



