Θέατρο|25.07.2024 18:24

Οι «Ηρωες» της Ελένης Γκασούκα επιστρέφουν στο Θέατρο Ψυρρή

Newsroom

Πριγκίπισσες από την Μόσχα, σαδομαζοχιστές φύλακες και πολιτικοί κρατούμενοι, ιερόδουλες, gay Ηπειρώτες, ακολουθούν τα βήματα του tango, χορεύοντας τσάμικο και τραγουδούν στη σκηνή του Θεάτρου Ψυρρή βαριά ποπ και ελαφριά ζεϊμπέκικα προσφέροντας υψηλή θετική ενέργεια. Όσοι μέχρι τώρα δεν έχετε πάρει γεύση από «Ήρωες» σπεύσατε!

Στόχος των Ηρώων η ίδια η ζωή

Τα διαχρονικά σατιρικά κείμενα των «Ηρώων» εμπνέονται από την ανθρώπινη αντίφαση, το κιτς, τον έρωτα, τη φθορά, τον θάνατο αναζητώντας το γελοίο του δράματος. Ο χώρος που τους αναλογεί είναι ο χώρος που ζει και κινείται ο απλός άνθρωπος μέσα στη σύγχρονη κοινωνία η οποία διαμορφώνει συνειδήσεις, ρόλους, ηθική, αναδεικνύοντας τα ευρήματα και τις παρατηρήσεις της συγγραφέως.

Ελένη Γκασούκα: «Η ομορφιά της αβεβαιότητας γεννάει την αγάπη»

«Έφτιαξα τους Ήρωες μου το 2006. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα τη δύναμη να αναλάβω την ευθύνη να παρουσιάσω συνολικά γράφοντας, σκηνοθετώντας, χορογραφώντας, ένα πλαίσιο χαράς αγάπης και εμπιστοσύνης. Φτου κι από την αρχή δηλαδή; Ναι. Το παράλογο και το άγνωστο μας κάνουν να διαφέρουμε από τα άλλα ζωάκια. Η ομορφιά της αβεβαιότητας γεννάει την αγάπη. Έψαξα και ξαναβρήκα νέους ταλαντούχους ανθρώπους για να σας παρουσιάσω πάλι τους Ήρωες! Μαζί με την "Νατάλια" θα σας συστήσω κι άλλους.

Απ/ όλα τα είδη θεάτρου το βαθύτερο βίωμα πραγματικής απόλαυσης και γι’ αυτούς που την κάνουν και γι’ αυτούς που την βλέπουν είναι η επιθεώρηση. Πόσο μάλλον μια επιθεώρηση στηριγμένη σε όνειρα και εφιάλτες» αναφέρει η δημιουργός, Ελένη Γκασούκα.

Ελένη Γκασούκα