Θέατρο|08.11.2018 16:17

Όλη η «Οδύσσεια» σε μία ώρα

Newsroom

Η Νεανική Σκηνή του Μικρού Βορρά, το τόλμησε και παρουσιάζει, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 17:30, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, μια από τις πιο διάσημες ιστορίες του κόσμου για τον πολυμήχανο ναυαγό, Οδυσσέα, ο οποίος προσπαθεί να επιστρέψει σπίτι του.

«Η Οδύσσεια είναι ο μύθος των μύθων. Ποίηση, περιπέτεια, νόστος. Συγκίνηση, αγωνία, θάνατος. Συνδέομαι οργανικά με το έπος. Νιώθω ασφάλεια μέσα σε αυτό. Οι ρίζες είναι βαθιές και νιώθω να με τροφοδοτούν.  Η ιδέα ότι το παρελθόν μπορεί να συνδεθεί τόσο αρμονικά με το παρόν με μαγνητίζει. Η Οδύσσεια για μένα είναι μια περιπέτεια που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια. Όσα έκανε κι Οδυσσέας να ξαναφτάσει στην Ιθάκη», δήλωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης, Τάσος Ράτζος.

Μέσα από διάφορα ήδη θεάτρου, παντομίμα, ζωντανή μουσική (για την παράσταση έχει γραφτεί πρωτότυπη μουσική) και τραγούδι, αυτοσχεδιασμό και φυσικά διάδραση, ο χώρος της παράστασης -που αργότερα θα είναι η τάξη, καθώς θα παιχτεί στα σχολεία- μεταμορφώνεται σε σκηνή, οι μαθητές σε συνταξιδιώτες και οι ηθοποιοί στο όχημα, ώστε να ξετυλιχθεί το μεγαλείο του κειμένου. Ο στόχος είναι διπλός: υποστηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο έργο τους, αλλά προσφέρουμε και μια ώρα μαγείας και σκηνικής αλήθειας μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Το κείμενο έγραψαν τα μέλη της ομάδας Μικρός Βορράς, το σκηνικό έκανε η Μαρία Καβαλιώτη, την μουσική ο Θοδωρής Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Βραχνός, την επιμέλεια της κίνησης η Λένα Μοσχά και παίζουν οι: Γιώργος Βραχνός, Δήμητρα Σταματίου, Κίκα Ζαχαριάδου, Χρήστος Τσάβος.

ΘεσσαλονίκηΟδύσσεια