Θέατρο|04.08.2024 11:15

Καταχειροκροτήθηκαν οι Βάκχες στην Επίδαυρο - Οι επόμενοι σταθμοί για την επιτυχημένη παράσταση

Newsroom

Καταχειροκροτήθηκαν χθες οι συντελεστές των Βακχών στην Επίδαυρο, στην τελευταία παράσταση τους στο ιερό θέατρο. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο. 

«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θερμή. Ο κόσμος χθες που ήταν Σάββατο θέλησε να συνδυάσει το διήμερο σε αυτόν τον μαγικό τόπο με την παράσταση», επεσήμανε στο OPEN και στο Ώρα Ελλάδος, η ηθοποιός Τζωρτζίνα Παλαιοθεοδώρου. «Παρά τον τεράστιο χώρο νιώθεις μια τεράστια αγκαλιά και μια ζέστη από τον κόσμο. Νομίζω ότι οι αναπνοές μας ταυτίζονται» πρόσθεσε. 

«Κάναμε πρόβες επί 3 μήνες»

Η ηθοποιός εξήγησε ότι έκαναν πρόβες για περίπου 3 μήνες. «Με τον σκηνοθέτη μας τον Θάνο Παπακωνσταντίνου και δουλέψαμε πάρα πολύ πάνω στο κείμενο σε ερευνητικό επίπεδο, με την κινησιολογία μας την Άντυ Γώγου και τον μουσικό μας τον Δημήτρη Σκύλα. Κάναμε έρευνα σε όλο αυτό το μεγάλο έργο του Ευριπίδη, που δραματουργικά είναι έτσι κι αλλιώς πολύ απαιτητικό»

Σχετικά με τις επόμενες στάσεις τους είπε, «θα ξεκινήσουμε με την Κύπρο, θα πάμε Θεσσαλονίκη Χιλιομόδι. Θα επιστέψουμε Αθήνα, για παραστάσεις σε Βύρωνα  και Παπάγου και κάποιες παραστάσεις στο θέατρο Ειρήνη Παππά στην Πειραιώς».

Εθνικό ΘέατροΒάκχεςΕπίδαυροςειδήσεις τώραηθοποιός