Ξένια Καλογεροπούλου: Η απίστευτη ιστορία της Υβόννης Μαλτέζου για το θέατρο επί Χούντας - «Έψαχναν να μας συλλάβουν»
Το αστείο και ταυτόχρονα σκοτεινό περιστατικό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Η Υβόννη Μαλτέζου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Παρέα» της ΕΡΤ1 και μίλησε για την Ξένια Καλογεροπούλου και τον θαυμασμό που της τρέφει, ενώ διηγήθηκε και μία ιστορία από τη Χούντα όταν και συνεργάζονταν στο θέατρο.
«Ξέραμε ότι μας έψαχναν»
Η αγαπημένη ηθοποιός δήλωσε αρχικά για την Ξένια Καλογεροπούλου: «Περισσότερο την ζω τώρα. Παλιά δεν ήμασταν φίλες, σταδιακά γίναμε μέσα από τη δουλειά. Την αγαπώ και την θαυμάζω την Ξένια για αυτό που είναι, για την προσωπικότητα της, για αυτά που έχει κάνει και κυρίως, για τη δουλειά της στο παιδικό θέατρο. Νιώθω πολύ τυχερή που πήρα μέρος στην πρώτη παράσταση που έκανε, γιατί άλλαξε την πορεία και την αισθητική του παιδικού θεάτρου».
Στη συνέχεια, μίλησε για το αστείο περιστατικό που έζησε στη Χούντα. «Τώρα θυμάμαι και θα το πω, γιατί το γράφει και η Ξένια στο βιβλίο της, την τελευταία παράσταση που ήρθαν στο θέατρο να μας συλλάβουν. Ήταν ακόμα δικτατορία και μας έψαχναν επειδή είχαμε φίλους που ήταν οργανωμένοι, το 1973 και ήταν ο τρόπος της Ξένιας, το πως με προετοίμασε δηλαδή για αυτό το πράγμα», εξηγεί.
Έπειτα πρόσθεσε: «Μόλις τελειώσαμε την παράσταση, μου λέει "Υβοννάκι, ήρθαν" γιατί ξέραμε ότι μας έψαχναν. Κι είπε στους ένστολους "μην ανησυχείτε, αφήστε πρώτα να τελειώσει η παράσταση και θα τους συλλάβετε μετά, δεν έχει άλλη πόρτα το θέατρο". Μετά ανέβηκε στο καμαρίνι και μας έδωσε λεφτά και ρούχα σε όλα τα παιδιά».
Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον «κακό Παπαδόπουλο» και φωνάζουν «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» - Εικόνες συγκίνησης στο Πολυτεχνείο
Ο Βασίλης Μαντζουράνης από το συγκρότημα Δυτικές Συνοικίες ο νεκρός του τροχαίου στη Θεσσαλονίκη
«Με σημάδεψαν στο κεφάλι»: Συγκλονίζει ο φωτορεπόρτερ που κάλυψε την εξέγερση του Πολυτεχνείου
«Ανοίγουν» οι λαϊκές αγορές για τους αγρότες: Τι συζητείται και το ενδεχόμενο για απογευματινό ωράριο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr