Η ανελέητη κωμωδία «Η Καρυάτιδα» του Γιώργου Καπουτζίδη έρχεται στο Εθνικό Θέατρο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το νέο σπαρταριστό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη. «Η Καρυάτιδα!» κάνει πρεμιέρα σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαυρογεώργη στο Θέατρο REX - Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» στις 7 Φεβρουαρίου.
Μια ανελέητη κωμωδία, αφιερωμέν η στη μεγαλ ειώδη και ιστορική ικανότητα του πολύπαθου αυτού τόπου, να μπλέκει μόνιμα σε κωμικοτραγικές περιπέτειες. Σε περίπου μισή ώρα από τώρα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου.
Τρεμάμενα δημοσιογραφικά δάχτυλα αναμένουν να πατήσουν το record σε κάμερες. Λόγοι γραμμένοι στο χαρτί και λόγια «από καρδιάς» γίνονται πρόβα ξανά και ξανά, γιατί ακόμα και έμπειροι πολιτικοί έχουν τρακ σήμερα. Σήμερα είμαστε όλοι αδέρφια, σήμερα είμαστε όλοι ένα. Σήμερα, μετά από αιχμαλωσία δεκαετιών ολόκληρων στο Βρετανικό Μουσείο, η αιθέρια Καρυάτιδα, η χαμένη έκτη αδερφή, το απαστράπτον σύμβολο ενός ολόκληρου πολιτισμού, επιστρέφει ανέλπιστα στην πατρίδα!
Σαν άλλη αγαπημένη φίλη, θεία, χαμένη ξαδέρφη από το εξωτερικό, την περιμένει όλη η χώρα με τεράστι α προσμ ονή. Η υποδοχή της, όμως, δεν θα είναι όπως τη φανταστήκαμε, όπως τη σχεδιάσαμε, όπως την ονειρευτήκαμε. Όχι. Η υποδοχή της Καρυάτιδας από τη μαμά της, την Ελλάδα, είναι κωμωδία. Ξεκαρδιστική μεν, αμείλικτη δε. Το έργο «Η Καρυάτιδα!» είναι ανάθεση του Εθνικού Θεάτρου στον συγγραφέα, στο πλαίσιο του Αφιερώματος στο Νεοελληνικό έργο.
Δίκη για το Μάτι: Ενοχή για 12 πρόσωπα ζητά η εισαγγελέας, ανάμεσά τους Δούρου, Καπάκη και στελέχη της Πυροσβεστικής
Η στιγμή που ο βουλευτής Παπαδόπουλος βανδαλίζει τα έργα τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη: Εξοργιστικό βίντεο
Τέμπη: Μήνυση από οικογένεια θύματος κατά Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη
Οι κάτοικοι των Εξαρχείων κέρδισαν ξανά: Φεύγουν οι λαμαρίνες του μετρό από Βαλτετσίου και μπλε πολυκατοικία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr