Η Ινδία δεν μπόρεσε να σηκώσει το όνομα Γκάντι – Τρεις άνθρωποι με το ίδιο όνομα δολοφονήθηκαν μέσα σε τέσσερις 10ετίες
NewsroomΤο όνομα Γκάντι είναι συνυφασμένο με την Ιστορία της Ινδίας: Τρεις άνθρωποι που έγραψανκαφάλαια από την Ιστορία της δεύτερης πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου και οι τρεις δολοφονήθηκαν! Μια μέρα σαν σήμερα, 21 Μαΐου του 1991, δολοφονήθηκε ο Ρατζίβ Γκάντι, ινδός πολιτικός που διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας του. Είχε διαδεχτεί την μητέρα του στον πρωθυπουργικό θώκο, την Ίντιρα Γκάντι, που είχε δολοφονηθεί το 1984. Πριν από αυτούς ο εμβληματικός Μαχάτμα Γκάντι είχε χάσει τη ζωή του το 1948 πέφτοντας νεκρός από σφαίρες.
Ρατζίβ Γκάντι 21 Μαΐου 1991
Ο Ρατζίβ Γκάντι, διετέλεσε πρωθυπουργός της Ινδίας από το 1984, μετά τη δολοφονία της μητέρας του Ίντιρα έως το 1989.
Το 1991, Ρατζίβ Γκάντι ήταν απασχολημένος με την προεκλογική εκστρατεία του στις νότιες πολιτείες της Ινδίας. Στις 21 Μαΐου, μετά από ομιλία του στο Visakhapatnam και στην Andhra Pradesh, ο επόμενος σταθμός του ήταν το Sriperumbudur, στο Ταμίλ Ναντού.
Ίντιρα Γκάντι 31 Οκτωβρίου 1984
Η Ίντιρα Γκάντι ήταν πρωθυπουργός της Ινδίας για τρεις συνεχόμενες θητείες από το 1966 έως το 1977 και μια τέταρτη το 1980 μέχρι τη δολοφονία της το 1984. Μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της, Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, το 1966, το Κόμμα του Κογκρέσου την έχρισε πρόεδρο και πρωθυπουργό.
Την επόμενη ημέρα, στις 31 Οκτωβρίου 1984, η Ίντιρα Γκάντι ξεκίνησε για να συναντήσει τον βρετανό ηθοποιό Πίτερ Ουστίνοφ, στον οποίο θα παραχωρούσε συνέντευξη για ένα ντοκιμαντέρ της ιρλανδικής τηλεόρασης.
Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί για το όνομά της, η Ίντιρα Γκάντι δεν είχε καμία εξ αίματος συγγένεια με τον Μαχάτμα Γκάντι. Το πατρικό της όνομα ήταν Ίντιρα Νεχρού, ωστόσο παντρεύτηκε τον ανιψιό του Μαχάτμα Γκάντι, Φεροζέ, επίσης πολιτικό, και έτσι απέκτησε το ιστορικό επίθετο.
Μαχάτμα Γκάντι 30 Ιανουαρίου 1948
Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι (όπως ήταν το όνομα του Μαχάτμα) ήταν Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία από τους Βρετανούς και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης, χωρίς χρήση βίας, εναντίον των καταπιεστών. Αυτός ο άνθρωπος, ο εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης, χωρίς χρήση βίας, δολοφονήθηκε!
Ο Γκάντι ήταν εκείνος που είχε πει: «Δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας στην ανθρωπότητα. Η ανθρωπότητα είναι ένας ωκεανός. Αν μερικές σταγόνες του ωκεανού είναι βρόμικες, δεν σημαίνει ότι έχει βρομίσει ολόκληρος ο ωκεανός». Μπορεί...
- Σοκαριστικό βίντεο από το Ηράκλειο: Ο οδηγός γκαζώνει και σκοτώνει την 36χρονη με ασύλληπτη ταχύτητα – Ομολόγησε ότι έστησε καρτέρι θανάτου
- Τάσεις MRB: Η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Κυριαρχούν ο φόβος, οργή και απαισιοδοξία – Τι πιστεύουν για την επανεκλογή Τραμπ
- Πώς έφτασαν στα ίχνη του 29χρονου εκτελεστή του Κιρίλοφ - Το αυτοκίνητο που νοίκιασε
- Παντρεύτηκε για δεύτερη φορά η Αντριάνα Λίμα - Το προφίλ του συζύγου της