Μια ξεχασμένη περίεργη ιστορία: Γιατί δολοφονήθηκε η ερωμένη του Τζον Κένεντι ένα χρόνο μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ
NewsroomΟ Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε, αλλά ποιος θυμάται ότι και η ερωμένη του έχασε τη ζωή της με τον ίδιο τρόπο, σχεδόν ένα χρόνο μετά. Γιατί; Αυτός που τη σκότωσε γνωρίζει κι αυτοί που του όπλισαν το χέρι...
Μια μέρα σαν σήμερα, 22 Νοεμβρίου του 1963, πυροβολείται θανάσιμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Μέχρι εδώ όλα γνωστά και κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι ιστοριοδίφες όλο και κάτι αναρτούν στα ΜΜΕ, έτσι ως φόρο τιμής στον αγαπημένο «Τζακ» που λάτρεψε τις γυναίκες και έφυγε τόσο τραγικά από το προσκήνιο της Ιστορίας.
Και το παράδοξο; Από το προσκήνιο μπορεί να έφυγε δραματικά, ο JFK, όμως στο παρασκήνιο εξακολουθεί να είναι πρωταγωνιστής: η δολοφονία του Κένεντι θεωρείται ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα γεγονότα του 20ου αιώνα και συγκαταλέγεται στα κορυφαία θέματα που προσφέρουν τροφή και απόλαυση στους συνωμοσιολόγους…Τα περισσότερα γεγονότα εκείνης τη ημέρας γνωστά και χιλιοπληκρολογημένα… Ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ θεωρήθηκε ως ο σκοπευτής που πάτησε τη σκανδάλη· η δολοφονία αποδόθηκε σε έναν μόνο άνθρωπο, αλλά πολλοί το αμφισβητούν. Ο Όσβαλντ δεν πρόλαβε να δικαστεί, αφού τον «δίκασε» και τον καταδίκασε σε θάνατο ο Τζακ Ρούμπι, ένας νονός της νύχτας, που κι αυτός πέρασε την πύλη του Κάτω Κόσμου πριν περάσει την πύλη των δικαστηρίων χτυπημένος – λένε – από… από καρκίνο. Πολύ περίεργα όλα αυτά για να είναι καθαρά σαν τον ουρανό που αγκαλιάζει το Τέξας…
Η κατάρα των Κένεντι...
Και τα χρόνια έφυγαν κι αυτά μαζί με τον Τζον Κένεντι και τον ακολούθησε σχεδόν όλη η οικογένειά του: αδερφός, γιος κλπ κλπ.
Κι εκείνο που δεν είναι στους πολλούς γνωστό και προκαλεί εντύπωση σ’ όσους το μαθαίνουν, είναι πως η ερωμένη του προέδρου Κένεντι (ή μία από αυτές, η αγαπημένη του) Μέι Πίντσοτ Μέγιερ δολοφονήθηκε επίσης, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και μάλιστα σε σημαδιακό χρονικό διάστημα και δίχως να βρεθούν ποτέ οι δολοφόνοι της! Όποιος ακουμπούσε τους Κένεντι, έκλεινε εισιτήριο για την Κόλαση…
Στις αρχές της δεκαετίας του '60 τα ταμπλόιντ έγραφαν συχνά για τη σχέση της Μέι Πίντσοτ Μέιερ με τον JFK, αλλά η υπόθεση επιβεβαιώθηκε επίσημα σχεδόν 30 χρόνια μετά, το 1995, όταν ο Μπεν Μπράντλι, κουνιάδος της Μέιερ και διάσημος δημοσιογράφος – εκδότης της Washington Post, που αποκάλυψε το Σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ της δημοσίευσε μια αυτοβιογραφία του, όπυ κατέγραφε αυτή τη σχέση.
Η Μέγιερ ήταν γεννημένη το 1920 (40αρα πια στη 10ετία του ’60) ζωγράφος και παντρεμένη επί 13 χρόνια με έναν αξιωματούχο της Κεντρικής CIA, που ονομαζόταν Κολντ Μέγιερ. Η Μέρι επέκρινε σθεναρά τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το ρόλο της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε όλη της τη ζωή.
Κάποια στιγμή, μάλιστα, η Μέρι Μέγιερ έγινε στόχος παρακολούθησης από τη CIA επειδή είχε επαφές με το Κομμουνιστικό Κόμμα των ΗΠΑ στα νιάτα της.
Την πυροβόλησαν δυο φορές ενώ περπατούσε
Η Μέγιερ, δολοφονήθηκε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, στις 12 Οκτωβρίου του 1964, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Επιτροπής Warren, που αφορούσε τη δολοφονία του JFK. Ένας άνδρας πλησίασε την Μέγιερ ενώ απολάμβανε τον καθημερινό της περίπατο κατά μήκος του μονοπατιού του Chesapeake στο κανάλι του Οχάιο στο Τζορτζτάουν και την πυροβόλησε δύο φορές στην πλάτη και στον κρόταφο.
Ένας εργάτης που άκουγε στο όνομα Ρέι Κραμπ συνελήφθη επειδή ταίριαζε με την περιγραφή του υπόπτου που δόθηκε από τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα του εγκλήματος.
Ο Κραμπ αθωώθηκε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων και η αστυνομία έκλεισε την υπόθεση δηλώνοντας ότι η Μέγιερ δέχθηκε σεξουαλική επίθεση και σκοτώθηκε ενώ πάλευε να να ξεφύγει από τα χέρια του...
Πολλοί τότε εξοργίστηκαν από το απότομο κλείσιμο της υπόθεσης και η γενική άποψη μεταξύ των ερευνητών της ζωής και του έργου της Μέρι Πίντσοτ Μέγιερ είναι ότι δολοφονήθηκε εξαιτίας της αντίστασής της στις πολιτικές της CIA.
Για δεκαετίες, οι θεωρητικοί συνωμοσίας υποστήριζαν ότι πίσω από την ξανθή λάμψη και την επιτηδευμένη κουβέντα για τη μόδα και τα κοκτέιλ, η Μέγιερ ήταν μια ώριμη γυναίκα – πολιτικοποιημένη, που ήξερε πάρα πολλά, γεγονός που οδήγησε στο τραγικό τέλος της.
Ενας έρωτας γεννιέται...
Μετά την εκλογή του Κένεντι ως προέδρου, η Μέγιερ έγινε συχνός επισκέπτης του Λευκού Οίκου και η σεξουαλική της σχέση με τον πρόεδρο ήταν πολύ γνωστή εκείνη την εποχή. Λέγεται ότι ο Κένεντι ήταν βαθιά ερωτευμένος με τη Μέγιερ και - επίσης λέγεται ότι - ο Πρόεδρος μέσα από αυτή τη σχέση του, άρχισε να αναθεωρεί την αμερικανική στρατιωτική πολιτική και τη στάση των ΗΠΑ στον Ψυχρό Πόλεμο.
Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η δολοφονία του Τζον Κένεντι ήταν το αποτέλεσμα συνωμοσίας της CIA για την εξόντωση του μοναδικού ανθρώπου στην ηγεσία των ΗΠΑ, που εμπόδιζε τον απόλυτο έλεγχο της υπηρεσίας στην εξωτερική πολιτική. Αυτοί οι ίδοι υποστηρίζουν ότι και η Μέγιερ, ένα οικείο πρόσωπο , έμπιστο, που επηρέαζε τον Πρόεδρο, αποτελούσε κορυφαία απειλή.
Επίσης πολύς λόγος έχει γίνει για το ημερολόγιο που λέγεται ότι κρατούσε η Μέγιερ, το οποίο ο κουνιάδος της τότε εκδότης της Washington Post, Μπεν Μπράντλι, προσπάθησε να ανακτήσει, 24 ώρες μετά τον θάνατό της. Ο Μπράντλι είπε ότι το ημερολόγιο περιείχε ως επί το πλείστον σκίτσα, αλλά πιστεύεται ότι περιείχε μια λεπτομερή περιγραφή της σχέσης της με τον πρόεδρο Κένεντι και μπορεί να αποκάλυπτε ποιος θα ήθελε να τη δολοφονήσει.
Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για το τι συνέβη στο ημερολόγιο. Η αδερφή της Μέγιερ, Τόνι Μπράντλι, είπε ότι το έκαψε. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι υπήρχε αντίγραφο. Ερευνες που έγιναν, σε δημοσιογραφικό πλαίσιο, αλλά και από τις Αρχές, για την πιθανή εμπλοκή της CIA στη δολοφονία της δεν απέδωσαν καρπόυς. Ο θάνατός της Μέγιερ, παραμένει σκοτεινός και η CIA ήταν και είναι θωρακισμένη πίσω από θανατερή σιωπή.
- Μαγδεμβούργο: Ερωτήματα για τις ευθύνες των Αρχών και τους χειρισμούς για τις πληροφορίες από το παρελθόν του δράστη
- Νέες απειλές Πούτιν: Υπόσχεται καταστροφικά αντίποινα στην Ουκρανία μετά την επίθεση στο Καζάν
- Επίδομα θέρμανσης: Τη Δευτέρα (23/12) η πληρωμή της πρώτης δόσης
- Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα