Το θαύμα της Γένοβας που είχε να κάνει μόνο με μια εκκλησία… Οι άνθρωποι; Πήγαν στον Θεό…
NewsroomΑπαντέχοντας το θαύμα, οι άνθρωποι τείνουν να ερμηνεύσουν ό,τι τυχαίο που δεν κατανοούν ως θαύμα. Είναι στη φύση του ανθρώπου άλλωστε να θεοποιεί τα ακατάληπτα και υπερβολικά- θετικά πάντα- φαινόμενα.
Μια μέρα σαν σήμερα, λοιπόν, 9 Φεβρουαρίου του 1941, μια βόμβα από τις 1455 που εξαπέλυσαν οι Σύμμαχοι προς το λιμάνι (και την πόλη) της Γένοβας, τρυπάει με πάταγο την οροφή του καθεδρικού ναού του Σαν Λορέντζο και προσγειώνεται σε μια γωνιά του Ιερού. Κι εκεί μένει σιωπηλή και μόνη, μέχρι να την δουν οι άνθρωποι, να τρομάξουν, να την αγγίξουν, να γονατίσουν, να σταυροκοπηθούν, και να αναφωνήσουν: «θαύμα»!
Το βλήμα των Συμμάχων δεν εξερράγη και το γεγονός έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη των πιστών, που βλέπουν ένα αντίγραφο της βόμβας να εκτίθεται στον σηκό με μια επιγραφή: «Αυτή η βόμβα, που εκτοξεύτηκε από το βρετανικό ναυτικό, αν και γκρέμισε τα τείχη αυτού του μεγάλου καθεδρικού ναού έπεσε εδώ χωρίς να εκραγεί στις 9 Φεβρουαρίου του 1941. Η Γένοβα, ευγνωμονώντας την Παρθένο Μαρία, χάραξε σε μια πέτρα, τη ανάμνηση της Θείας Χάριτος»…Και για να λέμε την αλήθεια, η δυσλειτουργία της βόμβας εκείνης κράτησε ζωντανή ιστορία αιώνων: ο ναός έχει χτιστεί στα τέλη του 11ου αιώνα και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Γελάσιο Β’ το 1118.
Από τους δεκάδες βομβαρδισμούς των Συμμαχικών δυνάμεων, από το 1940 μέχρι και το τέλος του πολέμου για την Ιταλία, το 1944, περίπου 2.000 άμαχοι σκοτώθηκαν, ενώ πάνω από 120.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι. Τελικά, το θαύμα είναι η έκρηξη της αντίφασης μέσα στο πραγματικό...
- Η επόμενη μέρα μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου
- Ποιοι είναι οι πιο οικονομικοί και αποδοτικοί τρόποι να ζεσταθείτε φέτος; Αναλυτικός οδηγός
- Εκπαιδευτικοί: Διορισμούς 10.000 μόνιμων δασκάλων και καθηγητών υπόσχεται το Υπ. Παιδείας την επόμενη χρονιά
- Υποχωρεί η κακοκαιρία Alexandros - Σε ποιες περιοχές θα έχουμε βροχές