Σαν Σήμερα|13.05.2024 00:00

Η Παναγία παρουσιάζεται σε τρία παιδιά και τους αποκαλύπτει μυστικά που προκαλούν τρόμο – Είναι το θαύμα της Φατίμα

Newsroom

Μια μέρα σαν σήμερα, 13 Μαΐου του 1917, τρία παιδιά που απασχολούνταν με το να βόσκουν πρόβατα στη Φατίμα της Πορτογαλίας, η Λουτσία Σάντος, ο Φραντσίσκο και η Χασίντα Μάρτο, ανάφεραν με δέος ότι είδαν την Παναγία, που τους είχε αποκαλύψει τρία φοβερά μυστικά.

Τα μυστικά που είχε αποκαλύψει η Παναγία στα τρία τσοπανόπουλα ήταν: η Κόλαση που τους την περιέγραψε ως ένα φρικτό μέρος όπου καίγονταν οι ψυχές των αμαρτωλών. Η Παναγία είπε ότι για να σωθούν αυτές οι ψυχές ήταν απαραίτητες οι προσευχές και οι θυσίες.
Το δεύτερο μυστικό προφήτευε το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αν επρόκειτο να συνεχιστεί η αμαρτία. Η Παρθένος Μαρία ζήτησε επίσης την καθαγίαση της Ρωσίας, διαφορετικά δεν θα υπήρχε ειρήνη... Πολλοί λένε ότι προέβλεψε επίσης την άνοδο και την πτώση του κομμουνισμού...

Το τρίτο μυστικό δεν αποκαλύφθηκε εύκολα. Το 1943 η Λουτσία ήταν άρρωστη και της ζήτησε ένας Επίσκοπος να το αποκαλύψει, αλλά εκείνη είπε ότι ο Θεός δεν την είχε εξουσιοδοτήσει να το κάνει. Ο Επίσκοπος, τότε, την διέταξε να το γράψει. Η Λουτσία το έγραψε σε έναν σφραγισμένο φάκελο που θα άνοιγε το 1960, 17 χρόνια μετά.
Το 1960, το Βατικανό εξέδωσε δελτίο Τύπου που ανέφερε ότι το τρίτο μυστικό θα παρέμενε για πάντα σφραγισμένο! Για χρόνια οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο έκαναν εικασίες σχετικά με το περιεχόμενο του τρίτου μυστικού και μερικοί μάλιστα φοβήθηκαν ότι θα μπορούσε να αναφέρεται σε πυρηνικό ολοκαύτωμα. Ωστόσο, το μυστικό κυκλοφόρησε το 2000 από τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β'. Το Βατικανό είπε ότι το μυστικό έκανε λόγο για διωγμό των χριστιανών τον 20ο αιώνα, που οδήγησε στην αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του πάπα Ιωάννη Παύλου Β' το 1981… Πολλοί, όμως, αμφισβητούν αυτή την ερμηνεία, υποστηρίζοντας ότι η προφητεία περιγράφει το τέλος του κόσμου!

Και εγένετο θαύμα...

Λίγους μήνες μετά την πρώτη συνάντηση της Παναγίας με τα τρία παιδιά, στις 13 Οκτωβρίου του 1917, περίπου 70.000 άνθρωποι περίμεναν αγωνιωδώς και με μάτια βουρκωμένα, να δουν την Παναγία, που είχε ενημερώσει προηγουμένως τα παιδιά ότι η προσευχή θα οδηγούσε στο τέλος του Μεγάλου Πολέμου. Κι ενώ ο ουρανός ήταν σκοτεινός και έβρεχε καταρρακτωδώς, ξαφνικά άνοιξε και όλοι είδαν τον ήλιο να «χορεύει», αλλάζοντας συνεχώς χρωματισμούς. Το περιστατικό επιβεβαίωσαν με ρεπορτάζ τους εφημερίδες της χώρας.

Άλλοι ανέφεραν επίσης πολύχρωμο φως και λαμπερά χρώματα σε όλο τον ουρανό· είπαν ότι το Θαύμα του Ήλιου διήρκεσε για τουλάχιστον 10 λεπτά. Τα παιδιά έγιναν τελικά πιστευτά από τους ανθρώπους. Το Θαύμα του Ήλιου ανακηρύχθηκε «άξιο πίστης» και υπερφυσικού χαρακτήρα από τον Επίσκοπο Χοσέ ντα Σίλβα το 1930. Επίσης ο πάπας Πίος XII ενέκρινε το θαύμα το 1940.
Μετά το Θαύμα της Φάτιμα, η Λουσία Ντος Σάντος έγινε μοναχή και πέθανε το 2005, σε ηλικία 97 ετών. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ζωής της είδε και άλλες φορές την Παναγία... Το 2017, ο πάπας Φραγκίσκος συνέχισε να αναγνωρίζει επίσημα το Θαύμα του Ήλιου και μάλιστα αγιοποίησε δύο από τα παιδιά, τον Φρανσίσκο και τη Χασίντα Μάρτο, 100 χρόνια μετά τον θάνατό τους.