Ο θάνατος του συγγραφέα που αναστάτωσε την Αθήνα της ραστώνης του Αυγούστου
NewsroomΤο καλοκαίρι έγερνε προς φθινόπωρο και ο θάνατος ενός συγγραφέα αναστατώνει την Αθήνα της ραστώνης του Αυγούστου.
Μια μέρα σαν σήμερα- πιθανότατα- 25 Αυγούστου του 1988, δολοφονείται ο συγγραφέας Κώστας Ταχτσής. Και γράφουμε «πιθανότατα» γιατί ο Κώστας Ταχτσής, συγγραφέας του δημοφιλούς μυθιστορήματος «Το Τρίτο Στεφάνι», βρέθηκε νεκρός με αίματα στο κεφάλι, σπίτι του, στις 27 Αυγούστου του 1988 από την αδελφή του και η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε πως ήταν τουλάχιστον 36 ώρες νεκρός.
Ο Ταχτσής ήταν ομοφυλόφιλος - παρενδυτικός. Το σπίτι του συγγραφέα βρέθηκε ακατάστατο με όλα τα φώτα αναμμένα και το κλιματιστικό σε λειτουργία. Η ντουλάπα ήταν ανοιχτή και πολλά ρούχα, ανδρικά αλλά και γυναικεία, ήταν πεταμένα στο πάτωμα, το ίδιο και τα συρτάρια. «Στραγγαλισμός με τα χέρια», έγραψε ο ιατροδικαστής στην έκθεσή του.Το σκηνικό του φόνου οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία. Ο δράστης είχε κλέψει ένα video player, έναν αυτόματο τηλεφωνητή και μια φωτογραφική μηχανή, αλλά όχι και τις 5.500 δραχμές που ο συγγραφέας είχε στην τσέπη του, αλλά ούτε και ούτε οι μεγάλης αξίας πίνακες ζωγραφικής του Αλέκου Φασιανού και του Αλέξη Ακριθάκη. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στα στέκια όπου σύχναζε ο Ταχτσής, αλλά δεν εντόπισαν υπόπτους. Οι γείτονες κατέθεσαν ότι στο σπίτι του συγγραφέα μπαινόβγαιναν διάφοροι άνδρες- εφήμεροι ερωτικοί σύντροφοι. Οι εικασίες έλεγαν τότε ότι τον Ταχτσή δολοφόνησε ένας από τους εραστές του ή ότι η δολοφονία είχε να κάνει με το βιβλίο που έγραφε, στο οποίο θα αποκάλυπτε κρυφά μυστικά επιφανών Αθηναίων. Όπως είχε καταθέσει η αδελφή του συγγραφέα, Ελπίδα Αρτέμη: «ίσως κάποιος θιγόταν από το βιβλίο και ήθελε να τον βγάλει απ’ τη μέση, σκηνοθετώντας ληστεία».
Η δολοφονία του Κώστα Ταχτσή παραμένει ανεξιχνίαστη, αφού ο «καλοντυμένος τριαντάρης με το μουστάκι», ο τελευταίος άνθρωπος που είδαν να μπαίνει στο σπίτι στον Κολωνό, δεν βρέθηκε ποτέ!
Ο Ταχτσής είχε γεννηθεί το 1927 στη Θεσσαλονίκη και από τα επτά του χρόνια ζούσε με τη γιαγιά του στην Αθήνα· φοίτησε για δυο χρόνια στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έργα του: Το τρίτο στεφάνι, Τα ρέστα, Η γιαγιά μου ή Αθήνα, Ένας Έλληνας δράκος στο Λονδίνο, Το φοβερό βήμα, πολλές ποιητικές συλλογές και μεταφράσεις θεατρικών έργων.
- Το σχέδιο της Τουρκίας για τη νέα κατάσταση στη Συρία: Η Άγκυρα αναλαμβάνει τον ρόλο του προστάτη - Τα μηνύματα στις ΗΠΑ
- Γεράσιμος Χουλιάρας για σεισμό στην Τριχωνίδα: Η λίμνη έχει γίνει από πολλά ρήγματα - Έχει δώσει και 6 Ρίχτερ
- Πόσο θα αλλάξει το dating τα επόμενα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη – Οι καινοτομίες που έρχονται
- «Τρίμπαλο» και τρίποντο για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή