Σαν Σήμερα|14.09.2024 00:00

Από τον θρόνο του Χόλιγουντ στα παλάτια της Ευρώπης - Το παραμύθι της Πριγκίπισσας με το κακό τέλος

Newsroom

Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου του 1982, όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος της Πριγκίπισσας του Μονακό και της… έκπτωτης «βασίλισσας» του Χόλιγουντ: η Γκρέις Κέλι ταξιδεύει πια στον φυσικό χώρο της, στ’ αστέρια!

Ήταν 13 Σεπτεμβρίου, όταν η Γκρέις Κέλι επέστρεφε από ταξίδι στο Ροκ Αζέλ, τη θερινή της κατοικία· οδηγώντας σε έναν επικίνδυνο ορεινό δρόμο έχοντας πλάι της τη 17χρονη Στεφανί, την κόρη της, η Πριγκίπισσα του Μονακό υπέστη καρδιακή προσβολή, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και το όχημα βγήκε από τον δρόμο και άρχισε να ντελαπάρει στην πλαγιά. Η Στεφανί προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οταν το αυτοκίνητο σταμάτησε, η Γκρέις ήταν αναίσθητη και η Στεφανί πονούσε αφόρητα (είχε σπάσει τη σπονδυλική της στήλη).
Μητέρα και κόρη διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι η Γκρέις είχε υποστεί πολλαπλά εσωτερικά τραύματα και σοβαρές κρανιογκεφαλικές κακώσεις· μπήκε σε μηχανική υποστήριξη. Στις 14 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, ανακοινώθηκε ότι η Γκρέις ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Με την άδεια του πρίγκιπα Ρενιέ, η μηχανική υποστήριξη αφαιρέθηκε και η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό άφησε την τελευταία της πνοή. Το παραμύθι είχε κακό τέλος.

Η Γκρέις ενταφιάστηκε στον Καθεδρικό του Αγίου Νικολάου στο Μονακό, στην ίδια εκκλησία όπου είχε παντρευτεί 26 χρόνια νωρίτερα τον Ρενιέ Γ’ Γκριμάλντι. Ο πρίγκιπας Ρενιέ υπέφερε από τον θάνατο της Γκρέις, παρά τις φήμες για έναν γάμο χωρίς έρωτα και για αδιαφορία προς τη σύζυγό του· έζησε μέχρι το 2005 και δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ.

Ποια ήταν όμως η αλήθεια για τοπαραμυθένιο ταξίδι της Γκρέις από Βασίλισσα του Χόλιγουντ σε πραγματικό θρόνο; Οι επίσημοι βιογράφοι και η βασιλική οικογένεια επιμένουν ότι ο γάμος της Γκρέις ήταν σταθερός και ότι με χαρά είχε εγκαταλείψει την υποκριτική. Οι ανεπίσημοι βιογράφοι υποστηρίζουν ότι η Γκρέις ήταν πιστή στο καθήκον και το πρωτόκολλο και ταυτόχρονα μια προνομιούχος φυλακισμένη σε χρυσό κλουβί, απ’ όπου δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής.

θάνατοςΧόλιγουντΜονακόΓκρέις Κέλιειδήσεις τώρασαν σημερα