Lina Medina Vasquez: Τι ήταν το γεγονός εκείνο που έκανε ιστορική την υπόθεση μιας μάνας που γέννησε το παιδί της – Η επιστημονική κοινότητα έμεινε με το στόμα ανοιχτό
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 14 Μαΐου του 1939, όταν η Περουβιανή Λίνα Μεντίνα Βάσκες (Lina Medina Vasquez) γέννησε το πρώτο της παιδί. Και γιατί να γίνεται μνεία στο γεγονός εκείνο; Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία ήταν· μια μάνα που γεννούσε το παιδί της, τι πιο σύνηθες, θα μας πείτε… Υπήρχε όμως κάτι που έκανε το γεγονός μοναδικό και μέχρι σήμερα, 85 χρόνια μετά, μοναδικό: η μητέρα που αγκάλιασε το πρώτο βρέφος της ήταν ακόμη κι εκείνη παιδί, σχεδόν βρέφος…
Η Λίνα Μεντίνα Βάσκες ήταν μόλις 5 χρονών και 7 μηνών! Η ιστορία της Λίνα προκάλεσε αίσθηση σε ολόκληρο τον κόσμο, δημιουργώντας αμηχανία, περιέργεια, έκπληξη και σοκ τόσο στην πλευρά της επιστημονικής κοινότητας όσο και στους απλούς ανθρώπους.
Ποια ήταν όμως η Λίνα; Για να μάθουμε περισσότερα για αυτήν, πρέπει να μεταφερθούμε στο Περού και πιο συγκεκριμένα στο Παουράντζε, ένα μικρό απομακρυσμένο χωριό όπου το κοριτσάκι ζούσε με την οικογένειά της. Η ζωή της μικρής ήταν φυσιολογική μέχρι που η μητέρα της παρατήρησε ότι τα γεννητικά όργανα του παιδιού και η κοιλιά είχαν διογκωθεί. Ανησυχώντας ότι ήταν κακοήθης όγκος, η μητέρα αποφάσισε να πάει το παιδί στο νοσοκομείο του Πίσκο. Η διάγνωση του γιατρού Γεράρδο Λοσάντα ήταν άμεση, αλλά και ανησυχητική: Η 5χρονη Λίνα ήταν έγκυος! Το μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε αμέσως στην πρωτεύουσα Λίμα για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Εκεί νοσηλεύτηκε επί ενάμιση μήνα, έως ότου οι γιατροί αποφάσισαν πως το κοριτσάκι έπρεπε να γεννήσει με καισαρική, επειδή το σώμα της δεν μπορούσε να αντέξει τις ωδίνες του τοκετού.Στις 14 Μαΐου του 1939, η Lina Medina Vasquez γέννησε ένα αγοράκι βάρους 2,7 κιλών. Η υπόθεσή προκάλεσε αναταραχή και ο πατέρας της Λίνα συνελήφθη με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Η Λίνα δεν αποκάλυψε ποτέ ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού, που ονόμασε Γεράρδο προς τιμήν του γυναικολόγου που την ξεγέννησε. Ο μικρός Γεράρδο μεγάλωσε χωρίς προβλήματα, με την εντύπωση ότι η Λίνα ήταν η αδερφή του· μόνο σε ηλικία 10 χρονών ανακάλυψε την αλήθεια από συζητήσεις και σχόλια άλλων παιδιών. Ο Γεράρδο πέθανε σε ηλικία 40 ετών από καρκίνο του μυελού των οστών. Η Λίνα το 1970 ερωτεύτηκε σε ηλικία 36 χρονών και παντρεύτηκε τον Ραούλ, με τον οποίο απέκτησε το δεύτερο παιδί της.
Σπάνια περίπτωση πρώιμης εφηβείας
Η περίπτωση της 5χρονης μητέρας μελετήθηκε από πολλούς ειδικούς επιστήμονες, που κατέληξαν σε συμπεράσματα τα οποία δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά περιοδικά. Οι ιατρικές αναφορές, που δημοσιεύθηκαν στο La Presse Medicale από τον Edmundo Escumel, κατέστησαν δυνατή την αναγνώριση του συμβάντος ως μια σπάνια περίπτωση πρώιμης εφηβείας, η οποία επηρεάζει ένα άτομο στα δέκα χιλιάδες. «Η νεαρή μητέρα είχε την πρώτη της έμμηνο ρύση σε ηλικία μόλις 2 ετών, το στήθος της ήταν ήδη σχηματισμένο σε ηλικία 4 ετών, ενώ στην ηλικία των 5 ετών η λεκάνη της είχε ήδη ανοίξει και τα οστά της είχαν ήδη ωριμάσει αρκετά»!
Οι Los Angeles Times και οι New York Times δημοσίευσαν την ιστορία της μικρής μητέρας, και η οικογένεια προσκλήθηκε στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης για να εκτεθεί σαν αφύσικο γεγονός, αλλά αρνήθηκαν.
Λόγω του νεαρού της ηλικίας της μικρής, πολλοί στην πόλη άρχισαν να τη θεωρούν αγία, κάτι σαν την «Παναγία», ενώ κάποιοι υποστήριζαν ότι είχε γεννήσει τον «γιο του θεού ήλιου», μια δοξασία που είχε να κάνει με τις ιστορίες των Ίνκας.
Η Λίνα ζει ακόμα σε μια φτωχογειτονιά στη Λίμα και είναι 90 χρονών.
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr