Travel | 05.08.2020 20:46

Χαζεύεις στη θέα της: Είναι αυτή η ωραιότερη παραλία των Σποράδων ολόκληρων; (pics)

Newsroom

Αν το φετινό καλοκαίρι ο δρόμος σου σε βγάλει στην Σκιάθο, το νησί που έχει να περηφανεύεται κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, θα έχεις την ευκαιρία να κολυμπήσεις σε εκείνη την μία που έχει τη φήμη της πιο εξωτικής.

Τα πασίγνωστα Λαλάρια είναι προσβάσιμα μόνο από την θάλασσα και αποτελούν το τέλος μιας θαλάσσιας διαδρομής που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να θυσιάσεις ένα ξέφρενο νυχτερινό πάρτι, για να ξυπνήσεις νωρίς.

Το καϊκακι σε παίρνει από το λιμάνι και σε κάνει τον γύρο των παραλιών που δεν προσεγγίζονται με αυτοκίνητο. Το ταξίδι γεμίζει το μάτι σου με χρώματα που δεν πίστευες ότι θα βρεις μαζεμένα και συνδυασμένα, ενώ η θέα που θα αντικρύσεις θα σου κόψει την ανάσα.

T

Τα εξωτικά Λαλάρια είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού και μένει στο μυαλό των επισκεπτών για τα ολόλευκα βότσαλα και τα διάφανα νερά, που δεν μπορούν να συγκριθούν με τίποτα από όσα έχεις συναντήσεις ως σήμερα.

Το τοπίο είναι άγριο και μοναδικό, ενώ ο κάθετος επιβλητικός βράχος χωρίζει την παραλία σε μικρούς κολπίσκους που σε καλούν σε βουτιές. Η σπηλιά και τα βράχια, κάνουν το θέαμα άκρως εντυπωσιακό και η γαλήνη και η ηρεμία έρχονται σε μεγάλες δόσεις.

Στα Λαλάρια θα αντιληφθείς την έννοια του «επίγειου παράδεισου» και δεν θα πιστεύεις πως σε ένα νησί σαν την Σκιάθο, με τις κατάφυτες και καταπράσινες ακτές, η πιο ιδιαίτερη παραλία της θα θυμίζει Κυκλάδες. Για να ικανοποιηθεί πλήρως πρέπει να έχεις μαζί σου νερό, καφέ και σνακ, ώστε να μη σου λείψει τίποτα, ενώ η μάσκα ενδείκνυται μιας και εκεί θα βρεις έναν εντυπωσιακό και άκρως πλούσιο βυθό που πρέπει να εξερευνήσεις.

Οι πιο τολμηροί, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν στην πύλη που σχηματίζει ο βράχος στην άκρη της θάλασσας και εκεί η αδιάβροχη κάμερα δεν πρέπει να λείπει για κανέναν λόγο από το χέρι σου. Όπως θα σε ενημερώσει και το προσωπικό του καϊκιού, αυτό πρέπει να γίνει μόνο όταν ο καιρός το επιτρέπει και η θάλασσα είναι ήρεμη.

T

Γενικά, η ημερήσια εκδρομή προς τα εξωτικά Λαλάρια, πρέπει να πραγματοποιείται όταν το νησί δεν «χτυπιέται» από ανέμους, για αυτό καλύτερα να έχεις λάβει την κατάλληλη ενημέρωση.

Θεωρείται αδιαπραγμάτευτο. Αν βρεθείς στην Σκιάθο και δεν δεις τα Λαλάρια, θα είναι σαν να έχεις επισκεφτεί μόνο το μισό νησί. Γι’ αυτό φόρα το καπέλο σου, πάρε τα αναγκαία και την παρέα σου και πήγαινε να ανακαλύψεις την πιο κοντινή σε… Καραϊβική παραλία που διαθέτει η χώρα μας. 

Σου υποσχόμαστε πως αυτή η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη.

Covid Free διακοπές 2020