Travel|11.08.2020 18:59

Μάταλα: Το χωριό των Χίπις παραμένει ο απόλυτος προορισμός για όσους βαρέθηκαν τα τετριμμένα

Newsroom

Τα Μάταλα δεν χρειάζονται συστάσεις. Με μια βόλτα στις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70, θα θυμηθείς αυτόματα όλα εκείνα που έχεις ακούσει για το θρυλικό ψαροχώρι της νότιας Κρήτης, που βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την Φαιστό.

Τα Μάταλα των περασμένων δεκαετιών «μάζευαν» τους θρυλικούς Χίπις και είχαν γίνει έμβλημα στην κοινότητα των ρομαντικών «παιδιών των λουλουδιών». Μπορεί να εύχεσαι να ζούσες στην εποχή τους και να είχες την ευκαιρία να βρίσκεσαι ανάμεσα στην Τζάνις Τζόπλιν και τον Μπομπ Ντίλαν, όμως αυτά πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει τώρα στο πιο ξακουστό χωριό της Κρήτης ή στο μυαλό σου είναι ακόμα ως το παραθαλάσσιο θέρετρο των Χίπις;

Τα Μάταλα προσφέρουν ακόμα ένα πλήρες πακέτο διακοπών σε εκείνους που αγαπούν το νότο της Κρήτης, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις ήσυχες διακοπές. Ναι καλά άκουσες, η περιοχή άλλαξε άρδην και πλέον το μόνο που έχει απομείνει είναι η φυσική ομορφιά της.

T

Η παραλία των Μάταλων είναι ένα όνειρο και τα vibes που εκπέμπει είναι καθηλωτικά ακόμα και σήμερα. Μια βόλτα εκεί θα σε πείσει πως οι σπηλιές της ενδείκνυνται για κατασκήνωση, ελευθερία, έρωτα, χορό και όλα αυτά που συνέβαιναν παλιά.

Στην ακτή μήκους 300 μέτρων θα χαρείς την ψιλή άμμο και τα πεντακάθαρα νερά. Τις μέρες που φυσάει τα κύματα είναι μεγάλα και εντυπωσιακά, κάποιες φορές σε σημείο που απαγορεύεται να βουτήξεις. Στην άκρη της βόρειας πλευρά θα δεις μια μεγάλη σπηλιά, από την οποία οι τολμηροί επιχειρούν βουτιές. Γενικά η παραλία ενδείκνυται για παιχνίδια, διασκέδαση και εξερεύνηση. Η ακτή διαθέτει beach bar, ξαπλώστρες, τουαλέτες, ντουζιέρες και ο, τι άλλο χρειαστείς, ενώ αν και απαγορεύεται, πολλοί campers στήνουν την σκηνή τους την νύχτα.

Δίπλα στα Μάταλα θα βρεις την επίσης πανέμορφη Κόκκινη Άμμο και την εξωτική παραλία Κόμμος.

Η νυχτερινή ζωή περιορίζεται σε κάποια ήσυχα μπαράκια δίπλα στην παραλία, με ήρεμη μουσική και χαλαρή διάθεση. Αν θες να απολαύσεις το παραδοσιακό κρητικό στοιχείο όμως, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μετακινηθεί στα διπλανά χωριά που διατηρούν αναλλοίωτη την παράδοση, σαν να μην έχει περάσει μια μέρα από το μακρινό παρελθόν

T

Το παραδοσιακό Καμηλάρι και ο Σίβας απέχουν ελάχιστα λεπτά με το αυτοκίνητο και θα σου δώσουν ακριβώς αυτό που θες να ζήσεις στην επαρχία της Κρήτης. Αν είσαι τυχερός και βρεθείς εκεί την ώρα που γίνεται κάποιος γάμος, μην χάσεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις τα δρώμενα.

Ένα μέρος που γνωρίζουμε όλοι, ακόμα και χωρίς να έχουμε πάει, πάντα θα μας κάνει να ονειρευόμαστε και θα μας «γρατζουνάει» το μυαλό.

Ακόμα και αν δεν προλάβαμε να τα ζήσουμε στις δόξες τους, τα Μάταλα είναι εκεί για να μας μεταφέρουν νοερά στην πιο όμορφη και αθώα εποχή.


Covid Free διακοπές 2020