Travel | 12.08.2020 17:22

Ό,τι πρέπει για αφετηρία road trip: To παραθαλάσσιο χωριό που σου υπόσχεται νερά-κρύσταλλο και απίστευτες παραλίες (pics)

Newsroom

νομός Ηλείας τα τελευταία χρόνια θεωρείται ένα από μεγαλύτερα και ομορφότερα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας. Χρυσαφένιες παραλίες, εξωτικά νερά και τοπία μαγευτικά που ενδείκνυνται για χαλαρές, οικογενειακές διακοπές μακριά από την πολυκοσμία των νησιών δεν θα μπορούσαν να μην κερδίζουν στα σημεία.

Η περιοχή που ξεχωρίζει ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη της Πελοποννήσου, είναι φυσικά η Κυλλήνη. Το λιμάνι της Κυλλήνης συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμο κάθε καλοκαίρι, καθώς εκεί είναι αφετηρία των διακοπών για τους παραθεριστές των νησιών του Ιονίου. Όχι, όμως, μόνο για αυτούς.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να περάσουν το καλοκαίρι τους στην Κυλλήνη, συνδυάζοντας και κάποιο road trip στα υπόλοιπα παραλιακά χωριά της Πελοποννήσου.

Η Κυλλήνη διαθέτει χρυσές ακτέ, με ψιλή άμμο κυρίως και νερά που μιμούνται απίστευτα την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Συνήθως η διαμονή γίνεται σε κάποιο από τα μεγάλα resorts που ανέδειξαν την Κυλλήνη και την έβαλαν στο βάθρο των πιο ιδανικών προορισμών για διακοπές με μικρά παιδιά.

Πού να κολυμπήσεις

Το Αρκούδι, η Γλύφα και το Βαρθολομιό είναι τρεις από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες που πρέπει να δεις. Όλες είναι αμμώδεις και τα νερά τους είναι καταγάλανα, ενώ είναι οργανωμένες, με ανέσεις που θα σε κάνουν να μη θες να φύγεις. Οι φίλοι των water sports θα βρουν τον παράδεισο τους εκεί. Οι ακτές είναι ο, τι πρέπει για μικρά παιδιά μιας και τα νερά είναι ρηχά και συνήθως ήρεμα.

Αυτό που δεν πρέπει να αμελήσεις για κανέναν λόγο όταν βρεθείς εκεί, είναι να απολαύσεις τις ιαματικές πηγές. Τα Λουτρά Κυλλήνης βρίσκονται 10 χλμ. μακριά από το λιμάνι, μέσα σε ένα κατάφυτο δάσος, σε μια τοποθεσία μαγευτική. Δες το σαν περιπέτεια και κλείσε το ραντεβού σου στα λουτρά, για μια εμπειρία που θα σου μείνει πραγματικά αξέχαστη. Πρέπει να ξέρεις πως εκεί θα δεις επισκέπτες από ολόκληρη των Ελλάδα.

Τι να δεις

Το γραφικό χωριό της Ανδρίτσαινας θα σου χαρίσει απλόχερα εικόνες χωριού που θα σου θυμίσουν το χωριό σου, ενώ εκεί θα φας παραδοσιακά και οικονομικά. Οι καταρράκτες Νέδα πρέπει οπωσδήποτε να μπουν στο πρόγραμμά σου για τοπία που δεν θα ξεχάσεις ποτέ, ενώ εκεί κοντά βρίσκεται και η Αρχαία Ολυμπία που αξίζει να επισκεφτείς.

T

Στον παραλιακό δρόμο της Κυλλήνης θα βρεις όμορφα μπαρ, γραφικά ταβερνάκια και καφέ για κάθε γούστο και όλα αυτά με φόντο την θάλασσα.

Αν οι διακοπές σου αρχίζουν τώρα και δυσκολεύεσαι να βρεις προορισμό, πρέπει να ξέρεις πως η Κυλλήνη θα σου παρέχει όλα όσα χρειάζεσαι, χωρίς να κάνει καμία έκπτωση σε ομορφιά και γραφικότητα.

Μήπως να την επιλέξεις;

Covid Free διακοπές 2020