Travel|09.07.2021 11:07

Ερμιόνη: «Πορφύρες» και γεύσεις αρμύρας

Newsroom

Ο Παυσανίας την έχει εκθειάσει, περιγράφοντάς την ως περιοχή κατάσπαρτη από ναούς. Τοποθετημένη ανάμεσα στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες και Ύδρα, η Ερμιόνη δεν έχει να ζηλέψει σε γραφικότητα από τα διάσημα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η δημοσιογράφος Βάσω Βασιλαδιώτη γεύτηκε τις ομορφιές της, περπάτησε στις ιδιαίτερες γωνιές της και μας διηγείται την ιστορία της, μέσα από τα πολλά αξιοθέατά της.

Ετσι όπως απλώνεται πάνω στη στενή χερσόνησο που σχηματίζουν οι πλαγιές του λόφου Πρώνα, η Ερμιόνη, η γραφική κωμόπολη της Αργολίδας, «βλέπει» από παντού θάλασσα. Κι όπως την κοιτάζεις απ’ τον απέναντι λόφο  σου δίνει την αίσθηση πως είναι έτοιμη να ανοίξει πανιά, να ταξιδέψει.

Φωτογραφίες: carnetdevoyage.gr/Βάσω Βασιλαδιώτη

Όπως ταξίδευε παλιά η πορφύρα της, φορτωμένη στα πλοία, από την Ρώμη έως τα βάθη της Ανατολής και τα Σούσα. Εκεί, που όπως λέγεται, την βρήκε ο Μέγας Αλέξανδρος και την θεώρησε πολύτιμο λάφυρο.

Φωτογραφίες: carnetdevoyage.gr/Βάσω Βασιλαδιώτη

Η Ερμιόνη ταξιδεύει, πάντα νοερά, ριζωμένη στην αγκαλιά της θάλασσας χιλιάδες χρόνια, απολαμβάνει γεύσεις αρμύρας και όλα τα καλά που της χαρίζει η εύφορη  Αργολική γη.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι κλάδοι ακολουθούν μετά τους υγειονομικούς - Όλες οι πληροφορίες

Κορονοϊός tours: Στην Ιο πάνω από 2.100 έφηβοι - Πολλοί ήταν και στον Άλιμο

Τροχαίο στη Νίκαια: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της τραγωδίας με θύμα το κοριτσάκι

Μποτσουάνα: Βρέθηκε το τρίτο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο με αξία άνω των 60 εκατ. δολαρίων

Ερμιόνη