Travel|02.08.2021 23:17

Ύδρα: Η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού

Newsroom

Μπουρλιοτέρηδες όπως ο Μιαούλης και ο Κουντουριώτης, τη δόξασαν. Καλλιτέχνες όπως ο Χατζηκυριάκος-Γκίκας και ο Λέοναρντ Κοέν την ύμνησαν. Σκηνοθέτες όπως ο Νεγκουλέσκο την αποτύπωσαν στο σελιλόιντ ("Το παιδί και το δελφίνι"). Χαρακτηρίζεται ως η αρχόντισσα του Σαρωνικού, αφού αναπαλαιωμένα αρχοντικά, ένα ιδιαίτερο παλιό γραφικό λιμάνι με πολεμίστρες και κανόνια, μουσεία, γκαλερί και η ναυτική σχολή, συνθέτουν την εικόνα της Ύδρας.

(Carnetdevoyage.gr/Δημήτρης Κοτσιφάκης)

Οι βόλτες στα σοκάκια και οι βουτιές στις μικρές παραλίες της, σε συνδυασμό με την έλλειψη τροχοφόρων, την κάνουν ακαταμάχητη και χαρά του κάθε φωτογράφου. Όπως ο Δημήτρης Κοτσιφάκης που κατέγραψε τις πιο όμορφες γωνιές της.

(Carnetdevoyage.gr/Δημήτρης Κοτσιφάκης)

ΗΎδρα είναι ένα νησί που λίγο ή πολύ το έχουμε επισκεφτεί όλοι. Η κοντινή της απόσταση, την κάνει έναν ιδανικό προορισμό για ολιγοήμερες και όχι μόνο αποδράσεις.

(Carnetdevoyage.gr/Δημήτρης Κοτσιφάκης)

Το νησί ουσιαστικά αποτελείται από το λιμάνι το οποίο είναι και ο κυρίως οικισμός της ενώ εξίσου όμορφα είναι το Μανδράκι και το Καμίνι. Η αρχιτεκτονική της «Αρχόντισσας του Αργοσαρωνικού» είναι ένα εξαίρετο δείγμα μεγαλοπρέπειας η οποία απορρέει κυρίως από τα πέτρινα αρχοντικά της τα οποία βρίσκονται στην δεξιά μεριά του λιμανιού και της πολυχρωμίας την οποία θα συναντήσει κανείς σε ολόκληρο το νησί. Συνδυάζει νησιωτική αλλά και στεριανή αρχιτεκτονική.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Όλες οι ειδήσεις

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για σχολεία μειονότητας στη Δυτική Θράκη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Με τρεις άκυρες έγραψε ιστορία η πρώτη διεμφυλική αρσιβαρίστρια

Καύσωνας: Θερμοκρασία - ρεκόρ με 46,3 βαθμούς Κελσίου - Η πρόγνωση για την Τρίτη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Η συγκινητική στιγμή της απονομής στον Μίλτο Τεντόγλου

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Ποιοι και πότε θα χρειαστούν και τρίτη δόση

Αργοσαρωνικόςελληνικά νησιάΎδρα